Javascript staat uit. Voor een optimale werking moet Javascript worden ingeschakeld.

SailingPegasus.nl - Zeilen met de Pegasus - Blogdetails
Datum: 4-04-2013    Allerlei klusjes
 De afgelopen dagen hebben we de vloerdelen geschuurd en voorzien van een aantal lagen beits. De balkjes, die er voor zorgen dat de vloerdelen op gelijk niveau blijven, zijn er weer opgeschroefd. Nu liggen de vloerdelen te drogen en kunnen ze goed uitharden, zodat ze zondag weer mee kunnen naar de boot. Om te voorkomen dat de vloerdelen gaan piepen of kraken, willen we zelfklevende rubberen strips op de wrangen bevestigen. Vandaag heb ik even rond gebeld waar we deze strips kunnen kopen en heb een winkel in Den Haag gevonden. Hier rijden we volgende week even langs.
 
Verder ben ik ook nog creatief geweest en heb een proefkussentje in elkaar geflanst om deze over de rugleuning achter het stuurwiel te hangen. Vorige jaar hebben we twee kunststof rugleuningen gekocht en deze aan de reling gehangen, maar als je hier lang tegenaan zit dan blijkt het toch wel erg hard te zijn. Zondag even kijken of het formaat goed is, dan kan ik de hoes maken van dezelfde stof als de bimini.
 
Afgelopen weekend hebben we wederom een bestelling gedaan bij de zeilmakerij Stroobach in Haarlem. Hier hebben we vorige jaar de stof en overige attributen gekocht om de bimini van te maken. Ik kan al aardig met de naaimachine overweg en vind het een uitdaging om dingen te verbeteren. Nu de bimini klaar is kijk ik uit naar een volgend project.  Zo zijn we van plan om een nieuwe huik te maken, hoesjes voor de lieren en voor de kuip een stel nieuwe kussens.
De huidige huik is stuk en we vinden dat deze ook niet erg praktisch is in het gebruik. De kuip kussens die we nu hebben zijn erg dun en omdat we allebei geen 18 jaar meer zijn gaan we toch voor wat meer zit comfort!  Via internet heb ik een bedrijf gevonden in IJmuiden die ons kan adviseren welke vulling we het beste voor de kussens kunnen gebruiken. De stof e.d. kunnen we al ophalen, dat doen we ook volgende week. Deze projecten zullen voornamelijk in de avonduren plaatsvinden en in de wintermaanden, want zodra het mooi weer is, zijn we natuurlijk op de boot!
 
Tussen alle bedrijven zijn we bezig geweest om een systeem te vinden om alle spullen aan boord goed in te bewaren c.q. op te bergen.  We willen alles zo droog mogelijk kunnen bewaren en de beschikbare ruimte zo optimaal benutten. Zo hebben we vorige jaar al het nodige gekocht. Voor levensmiddelen een aantal kunststof vers houddozen,  Curver  Grandchef.  Deze sluiten perfect af en passen goed gestapeld op elkaar in de kastjes. Voor de nodige kleine onderdeeltjes, zoals schroefjes, moertjes e.d. een aantal kunststof verdeeldozen, deze zijn ook heel goed stapelbaar. Verder een aantal kunststofdozen in verschillende maten,  Curver Multiboxx. Zo kunnen we alles goed georganiseerd opbergen en naar we hopen ook makkelijker terug vinden. Voor de naaimachine hebben we een extra grote doos gekocht waar ook nog 2 kleinere bakken voor de benodigde fournituren in kunnen.
Een paar weken geleden konden we via internet een viertal kleine kunststof tonnetjes, van 15 ltr, goedkoop kopen. Deze tonnetjes zijn goed afsluitbaar en waterdicht en uitermate geschikt om de voorraad van rijst en meelproducten in te bewaren. Hierover later meer.
----------
 
     << Terug >>