Javascript staat uit. Voor een optimale werking moet Javascript worden ingeschakeld.

SailingPegasus.nl - Zeilen met de Pegasus - Boordbibliotheek
Onze boordbibliotheek
 

Naast alle "gewone" handboeken, gaan er op onze reizen met de Pegasus, een heleboel andere boeken mee.
Zoveel mogelijk in e-book vorm, dat neemt tenslotte het minste ruimte in beslag en je kunt er duizenden meenemen, maar uiteraard ook de nodige echte boeken. Enkele van deze boeken hebben voor ons een bijzondere betekenis..
 
501 Eilanden, Dan Brown & Jackum.
Ons allereerste boek dat we samen kochten in 2011. De oorspronkelijke titel is: "501 must-visit islands"  en dit sprak ons beide erg aan. We gaan proberen zoveel mogelijk van de beschreven eilanden in dit boek te bezoeken. Elders op de website zal worden beschreven welke eilanden we inmiddels al bezocht hebben.

The Green Miles,  Florian Dirkse en Arjen van Eijk / 29 juni 2011.
Geschreven door de vorige eigenaren, Florian & Arjen, die met de Pegasus 2 jaar lang de wereld rond zeilden. We kregen een gesigneerde versie van hun.
 
Het nieuwe complete Zeilhandboek, Steve Sleight.
Dit boek kregen we van Aad & Suzanne op 14 januari 2012. Fred en Aad hebben ruim 20 jaar samen het bedrijf GIOP.  Naast collega is Aad een hele speciale vriend van Fred. Aad geniet inmiddels van zijn pensioen samen met Suzanne. Beiden zijn inmiddels hele dierbare vrienden van ons allebei geworden.

The Shell Channel Pilot, Tom Cunliffe.
Gekregen van Jaap & Jolanda aan het begin van onze gezamenlijke vakantie naar de kanaaleilanden op 20 juli 2012.
In april 2012 leerden wij ze kennen, via een advertentie die we plaatsten bij de vereniging Toerzeilers voor opstappers. Vanaf het moment van ontmoeten, hadden we al een gezamenlijke klik. We hebben er een stel fijne vrienden bij gekregen.Een Reis Zonder Einde
- deel 2: Een krijger onderweg naar huis                 Henk de Velde / 2011

Reeds Nautical Almanak
Handboek duiken, gekocht voor Fred.