Javascript staat uit. Voor een optimale werking moet Javascript worden ingeschakeld.

SailingPegasus.nl - Zeilen met de Pegasus - Flessenpost
Message in a Bottle

5e fles
In maart 2019 staken wij de oceaan over van Kaapverdie naar het Caribisch gebied (Barbados). Tijdens deze 21 dagen durende zeiltocht,  heb ik een fles overboord gezet. Al eerder is een fles gevonden in Nederland, maar die had ik dan ook in de Noordzee overboord gegooid. Het blijft altijd spannend waar en wanneer een fles ooit gevonden wordt.
28 maart 2019
 
De boodschap in de fles wordt opgerold in een waterdicht zakje gedaan. De fles is een whikey fles van Fred die ik met een kurk afsluit en daarover heen een laag lak (zoals men dat vroeger deed) en daarna de schroefdop. En dan maar duimen dat de fles niet lekt en heel blijft!
De boodschap in de fles

Op 3 september 2019 ontvingen wij een zeer enthousiast mailtje van Stephanie (uit Canada) en Christopher (uit Italië), dat zij mijn fles gevonden hadden op het eiland Anguilla.  De fles had dus ruim 2200 zeemijl (ongeveer 4000 km) afgelegd en was heel gevonden op het strand. Stephanie en Christopher wonen al enige tijd op het eiland en hebben een restaurant bij het strand. We zullen deze mensen zeker bezoeken zodra we in de buurt van het eiland zijn.
En hier is het bewijs !
 
Het eiland Anguilla behoort tot de Bovenwindse eilanden en ligt boven het eiland Sint Maarten. Het is niet zo'n groot eiland groot, slechts 91 vierkante km.
Wie wil nu niet naar zo’n prachtig eiland toe?

4e fles
Rondje Nederland 2015
We zeilen een rondje Nederland omdat we van plan zijn om in 2016 te vertrekken voor onbepaalde tijd. We zijn op weg van Rotterdam naar Texel en zeilen over de Noordzee wanneer ik, in de nacht van 29 op 30 juli 2015, mijn fles in zee heb gooi.
De fles is helaas niet zover gekomen, maar het is zeker leuk dat hij gevonden is en dat Celine gereageerd heeft. De foto die ik van Celine had ontvangen is helaas verloren gegaan. Op 17 augustus 2015 ontvang ik een mailtje van Celine Mullers, uit Limburg, dat zij de fles had gevonden in Katwijk aan Zee! Tijdens de vakantie maakte ze een strandwandeling samen met haar vader en heeft toen mijn fles gevonden.

 
3e fles
2014 Rotterdam - Alderney
Op 18 juli in het begin van de avond, gooi ik ter hoogte van Alderney, mijn traditionele “Message in a Bottle” overboord. Fred maakt hier een filmpje van. Ik blijf hopen dat iemand deze fles, of één van mijn vorige flessen, ooit zal vinden!

2e fles
2012 IJmuiden - Kanaaleilanden
Ook dit jaar heb ik weer een fles toevertrouwd aan de zee. Dit maal heb ik voor een grotere fles gekozen (whisky fles van Fred), in de hoop dat deze beter op zal vallen in de zee. Het is gelukt! Onderweg van Alderney naar Guernsey heb ik mijn tweede fles met "Message in a bottle" over boord gegooid. Naast mijn boodschap heb ik ook een gedicht toegevoegd in de fles.
 
Sailing
I have a dream that the wind will carry me
across the sea to where I want to be
When I raise the sails of my yacht
and the wind races through my hair
I will stare at the horizon and experience the invigorating crisp sea air.
What does it feel like to be free to glide across the sea
with the sun glittering behind me
Will I be able to harness the ocean
to still my mind and renew my devotion?
nn
 
Het is altijd mijn plan geweest om dit ook te doen. Toen we onze Pegasus gekocht hadden en we in augustus 2011 terug zeilden van Lowestoft, Engeland  naar IJmuiden, heb ik een miniatuurflesje whisky met boodschap over boord gegooid.
Er zijn vele verhalen over flessenpost. Al eeuwen lang gooien zeemannen flessen over boord met een boodschap er in. Sommige worden pas jaren later en mijlen ver van waar ze te water gingen, gevonden.

1e fles
2011 Engeland - IJmuiden

Dit was mijn allereerste flesje en er zullen nog velen volgen. Tot op heden heb ik nog geen reactie gehad. Afwachten maar!