Javascript staat uit. Voor een optimale werking moet Javascript worden ingeschakeld.

SailingPegasus.nl - Zeilen met de Pegasus - Blogdetails
Datum: 2-04-2013    Tweede Paasdag
 De laatste dagen waren koud en kil geweest, zelfs af en toe een sneeuwbuitje. Eigenlijk was het de bedoeling geweest om dit weekend de boot over te varen naar Volendam om daar een aantal klusjes te laten doen.
 
Het was veel te koud om met deze kille wind zes uur te varen en bovendien voelde ik me al een paar dagen een beetje grieperig, dus hebben we dit maar een weekje uitgesteld. De weersvoorspelling voor tweede Paasdag was een stuk beter dan verwacht en daarom besloten we om toch maar even naar de boot te gaan. Onderweg naar de boot zagen we aan de oever van de randmeren nog hele klonten met sneeuw en ijs, een prachtig gezicht, maar wel een teken dat het nog bar koud weer is. Nog lang geen lenteweer, ondanks de zonneschijn.
We moeten ook nog een paar dingen doen voordat we volgende week weg kunnen uit de jachthaven. We zijn bezig om een aantal slechte vloerdelen in de boot te vervangen voor nieuwe. Deze delen hebben we inmiddels  op maat gemaakt en nu moeten ze nog even precies pas gemaakt worden. Hierna moeten ze deze komende week in de beits gezet worden. Ook vonden we het verstandig om de motor even uit te proberen, want deze moet het volgende week natuurlijk wel goed doen! Het koste even moeite, maar na een aantal keren proberen sloeg hij toch aan, waarna we hem voor de zekerheid maar even een poosje hebben laten draaien.  De vloerdelen hebben we gepast en terplekke bijgeschaafd. Verder nog een aantal kleine klusjes gedaan en toen was het tijd om naar huis te gaan. Helaas kwamen we in de Paasfile terecht, niet dat ik daar iets van heb meegekregen, want als Fred rijdt, slaap ik meestal……………
----------
 
     << Terug >>