Javascript staat uit. Voor een optimale werking moet Javascript worden ingeschakeld.

SailingPegasus.nl - Zeilen met de Pegasus - Blogdetails
Datum: 30-09-2015    Nieuwe salonbanken
 De oude kussens waren al geruime tijd aan vervanging toe, het schuim was verteerd en de hoezen verkleurd en versleten. Voor ons vertrek willen we deze vervangen hebben en dit is niet een project dat we zelf gaan doen!
Dus de afgelopen periode hebben we goed na gedacht over wat we precies willen, welk voor soort schuim en welke bekleding. Omdat de boot ons huis wordt, moeten de salonkussen echt goed zitten en dus stevig zijn. Ook zullen we tijdens onze tochten van meerdere dagen, de nacht in de salon doorbrengen en daarvoor moeten ze ook goed zijn om op te slapen. Na voldoende informatie bijeen gezocht, hebben we bij twee bedrijven offertes opgevraagd.

De eerste was het meeste bekende bedrijf op dit gebied voor salonkussens en matrassen voor boten, waarvan ik de naam niet zal noemen. Na een mailwisseling ben ik langs gegaan om o.a. naar het schuim en de soort stof te kijken. Het bedrijf had een “goede naam”, maar gaf mij geen goed gevoel. Er werd voortdurend gevraagd of we ook geen nieuw matras nodig hadden en dat terwijl we duidelijk hadden aangegeven alleen nieuwe salonkussens te willen hebben. Over samenstelling van het schuim viel ook niet echt te discussiëren en tot overmaat van ramp gaf de betreffende manager ook nog eens af op stof en de kleur die wij hadden uitgezocht. Bovendien was de offerte aanzienlijk hoger dan van het andere bedrijf en dat was de druppel voor mij om af te haken.

Het andere bedrijf, stoffeerderij Calypso had naast een meer aantrekkelijke offerte ook een manager die met ons mee dacht over de beste samenstelling van de kussens. Uiteindelijk kwamen we uit op een binnenvulling die bestaat uit twee verschillende soorten schuim: 12 cm SG55 koudschuim en 5 cm Pantera 130. Omdat we zeker willen weten of dit naast dat het stevig zit ook nog eens lekker genoeg is om op te slapen, vraagt de manager bij de fabriek na of we een proefstuk kunnen krijgen om deze uit te proberen. Geen probleem en een paar dagen later kunnen we de beide lagen schuim ophalen en thuis uitproberen, een perfecte oplossing dus. We gaan voor deze samenstelling en kiezen een mooi stof uit van Sunbrella (Linen Lin 3928 Dragonfly), een blauwe stof met een draadje paars er in, wat het levendig maakt. Na het opmeten van de kussens op de boot worden de kussens gemaakt en vlak voor de vakantie afgeleverd. Helaas zijn niet alle kussens meteen passend en moeten deze aangepast worden, wat geen enkel probleem is. Na de vakantie worden de kussens een aantal keren aangepast. Nu is alles goed van vorm en hebben we hele mooie nieuw salonkussens. Ze zitten stevig, maar niet te hard en we kunnen er goed op liggen en slapen. We zijn tevreden, met dank aan de mensen van Calypso!
----------
 
     << Terug >>