Javascript staat uit. Voor een optimale werking moet Javascript worden ingeschakeld.

SailingPegasus.nl - Zeilen met de Pegasus - Blog
Abonnement
Voeg uw emailadres toe indien u een email wilt ontvangen bij een nieuwe blog:


Datum: 10-01-2018    Gambia: Lamin Lodge
 
Dinsdag 09-01-2018
Lamin Lodge ligt vlakbij het grootste dorp Lamin (met ongeveer 35.000 inwoners) in Kombo, Noordwestelijke Divisie van Gambia. Voor onze boodschappen gaan we naar Serekunda, dat is de grootste stad van Gambia en ligt ten zuidwesten van Banjul. Hoewel Banjul de hoofdstad van Gambia is, verhindert de ligging ervan verdere groei, waardoor Serekunda de stad is die het snelste groeit.
 
We gaan proberen om wat voorraad in te slaan en daarvoor heeft G-Boy een taxi geregeld. Om 10:00 uur stappen we met zijn vieren in deze taxi, wat best een beetje krap is. Onze taxi chauffeur heet ‘Screw', maar ik noem hem al gauw ‘Screw-driver’. Vanaf Lamin Lodge moeten we eerst een paar kilometer over een hobbelige zandweg rijden en grote diepe kuilen ontwijken. We rijden langs velden (waar men een poging doet iets te laten groeien), zien de bekende grote Baobab bomen staan, rijden door de wijken van Lamin en passeren het Health Centrum en de basisschool van Lamin (opgericht door Nederlanders).
Eenmaal op de ‘Brikama-Highway’, een geasfalteerde weg, is het weer het dezelfde beeld dat we ook al in Dakar zagen. Chaotische drukte van het verkeer, vies en vuil en heel veel mensen die maar gewoon op hun kont zitten niets te doen. Er is zoveel te zien onderweg waar we ons over blijven verbazen. Kinderen in verschillende schooluniformen, de markt waar honderden dieren verhandeld worden en waar je slagers vindt die buiten de karkassen van de beesten hebben hangen. De koppen van de beesten hangen ze er vaak bij, zodat je kunt zien wat voor beest het is geweest! We vervolgen de weg via de ‘Kombo Silah Drive’ en komen op de ‘Kariaba Avenue’ uit, waar het ene bedrijf na het andere is gevestigd.
Allereerst gaan we ergens heen op geld te wisselen, zowel wij als Vincent willen euro’s omwisselen voor Dalasi’s. Na een aantal pogingen komen we uit bij een wisselkantoor waar we een gigantische berg aan biljetten krijgen. Met behulp van G-Boy tellen we alle stapeltjes goed na, want de biljetten hier zijn zo ontzettend oud en vies, dat ze aan alle kanten plakken. Het is ook zeker aan te raden om je handen goed te wassen na afloop!
Op naar de markt voor vers fruit en groente. G-Boy neemt ons mee naar één speciaal kraampje, daar moeten we onze spullen maar kopen. Duidelijk mag zijn dat hij deze mensen goed kent en hij zorgt dat de zeilers altijd bij hun terecht komen! Zo werkt dat hier in Gambia. We kopen groente (keuze valt een beetje tegen) en veel fruit in want dit ziet er goed uit. Het is voldoende voor de komende dagen en daarna zien we wel wat we elders kunnen krijgen. G-Boy laat ons een stukje proeven van de gedroogde vrucht van de Baobab boom. Je moet het lang in je mond houden en op zuigen, maar er zitten allemaal draadjes in en ik krijg al gauw kokhals neigingen. Nee, dit is aan mij niet besteedt en ook Vincent vindt het maar niets. Fred probeert het niet eens.
Vervolgens rijden we naar één van de grotere supermarkten volgens G-Boy, de ‘Kariaba Plaza Centre’. De meeste van deze supermarkten worden door o.a. Libanezen gerund, wat je heel goed kunt zien aan het assortiment! Wanneer we klaar zijn met de boodschappen, gaan we ook nog even op zoek naar een aantal voetballen. We willen graag een paar goede hebben, die gaan langer mee wanneer er mee op de straat gespeeld wordt (hopen we). We rijden langs een zaakje waar er een paar ballen in een netje hangen. Eerst wordt het dubbele gevraagd, omdat we blanke toeristen zijn, maar omdat G-Boy erbij is, gaat de prijs al gauw omlaag. Voor Vincent is Gambia een hele cultuur shock, hoewel hij wel vrij snel door heeft hoe je met Gambianen moet onderhandelen. We gaan uiteindelijk met 5 ballen naar huis. Voordat we de bloedhete taxi instappen, koopt G-Boy voor ons een koele versnapering in de vorm van een plasticzakje gevuld met waterijs van de baobab boom. Je moet een gat maken in het zakje en dan het ijs er uit zuigen. Dit is wel erg lekker! Of het verstandig van ons is om iets te eten waar ijs in zit, dat is een vraag die we pas later kunnen beantwoorden als onze darmen gaan protesteren. Maar voor nu is het lekker koel! We duiken de taxi weer in en rijden terug naar de boot. G-Boy helpt ons om alles in de dinghy te leggen.
 
Op de boot aangekomen stouwen we alle boodschappen weg en gaan vervolgens bij Koen en Iris een biertje drinken. Samen met Iris en Koen gaan we de rivier op en in overleg besluiten we om zo snel mogelijk naar Janjanbureh (Georgetown te varen) en dan langzaam terug. Dit omdat we van anderen hebben begrepen dat het eerste stuk nu niet het meest boeiende stuk van de rivier is. Voor Vincent is het ook leuker om mensen van zijn eigen leeftijd in de buurt te hebben, in plaats van alleen maar met ons ‘oudjes’ op gescheept te zitten. We gaan gezamenlijk in Lamin Lodge nog wat drinken en een hapje eten. We moeten daar op tijd zijn omdat er geen verlichting is en de bar/restaurant al vroeg sluit. Onbegrijpelijk dat ze hier niets aan doen. Hoe moeilijk kan het zijn om een generator te plaatsen? Hier zal ik later nog wat meer over vertellen. Daar aangekomen ontmoeten we de andere Nederlanders en een Engels man ‘Ed’ genaamd, bijzondere beetje wereld vreemde man. Maar het blijft gezellig om andere mensen te ontmoeten. De volgende dag zullen we naar Banjul varen om van daaruit de dag daarop de  rivier op te gaan.
 
Woensdag 10-01-2018
Voordat we vandaag weer naar Banjul varen, moeten Iris en Koen nog water regelen (zij hebben geen watermaker) en diesel tanken. Wij hebben ook diesel nodig en daarom gaan Fred en Vincent naar de kant toe. Door een miscommunicatie tussen de boot-boys was er voor ons geen taxi beschikbaar. Koen is zo aardig om onze 4 jerrycans mee te nemen en deze te vullen met diesel. Omdat Fred en Vincent daar toch zijn, krijgen ze meteen van G-Boy een kleine rondleiding over het terrein, zo krijgt Vincent meteen een indruk hoe het hier toe gaat.
 
Oesterfarm
Zodra je de poort uit bent van Lamin Lodge kom je op het terrein van de lokale mensen, waar een oesterfarm is gevestigd. De oesters hechten zich aan de wortels van de Mangroves en de vrouwen gaan bijna dagelijks bij eb het water op om de oesters te steken. De grote oesters worden verkocht aan de restaurants en de kleinere worden gekookt en gegeten. De lege schelpen worden eerst gedroogd (hdaarom zie je hier enorme stapels met oesters liggen), verbrand en daarna vermalen tot poeder om de paden mee te versterken. Het pad naar Lamin Lodge loopt is op deze manier gemaakt. Ook worden de schelpen gebruikt om verf van te maken en kippenvoer (vanwege het hoge kalkgehalte). Er liggen hele grote stapels met oesters op het terrein.
Internet boom
Op het zelfde terrein staat een gigantische ‘kleurrijke’ baobab boom. Hier kun je een plekje op de boom kopen om een advertentie te plaatsen, voor een maand of langer. We denken er nog over na om dit te doen, want het lijkt ons leuk om onze namen vereeuwigd te zien op deze boom (voor zolang het duurt tenminste). Controleren kunnen we dat natuurlijk niet alleen aan de hand van foto’s die na ons gemaakt worden en op internet geplaatst hebben.
In de middag komt Koen samen met ‘Henry’ (hun bijzonder aardige boot-boy) terug in een Pirogues boot gevuld met jerrycans met water en onze jerrycans met diesel. Bedankt Koen en Henry!
Rond een uurtje of 15:00 vertrekken we richting Banjul en gaan daar voor anker. Het is de eerste keer dat Vincent mee vaart op onze boot en dat vinden we toch wel heel speciaal.
Morgen gaan we de rivier op!

---------------------------------
 
Datum: 09-01-2018    Gambia: Banjul - Lamin Lodge
 
Maandag 08-01-2018
Op de ankerplek hebben we zicht op de commerciële haven met de tankers en de opgestapelde containers...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 08-01-2018    Elektronische zeekaarten
 
Hoe betrouwbaar zijn elektronische zeekaarten?
Voordat we vanaf de Canarische Eilanden vertrokken hebben we ons zo goed mogelijk voorbereid op het volgende deel van onze reis...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 07-01-2018    Senegal - Gambia
 
Vrijdag 05-01-2018
Vandaag vertrekken we naar een nieuw land en onze eerste bestemming is Banjul, de hoofdstad van Gambia...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 05-01-2018    Senegal: 2e blog over Dakar
 
2017-12-23 t/m 2018-01-04
De stad
De bijnaam van Dakar is “Teranga”, wat gastvrijheid betekent...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 22-12-2017    Senegal: Eerste kennismaking met Dakar
 
Toen we gisteren aankwamen hing er al een waas boven het water, waardoor het land slecht zichtbaar is...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 21-12-2017    Oversteek Tenerife - Dakar, Senegal
 
De ochtend van vertrek, donderdag 14 december 2017
De storm is gaan liggen en de wind is nu nog maar 16,5 knopen, wat aanzienlijk minder is dan de afgelopen dagen...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 20-12-2017    Kerst en nieuwjaarswensen
 
Hele fijne Kerstdagen
en
een heel gelukkig gezond 2018...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 13-12-2017    Afscheid van de Canarische Eilanden
 
De afgelopen weken hebben we de overige eilanden bezocht van de Canarische Eilanden...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 11-11-2017    Geluiden aan boord
 
Wat hoor ik toch? Ga toch slapen zegt Fred, het is niets...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 08-11-2017    La Gomera: San Sebastián - Santiago
 
2017-10-15
Het is weer lang genoeg geweest in een haven, dus tijd om verder te gaan...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 23-10-2017    Terugblik
 We blikken even terug op de afgelopen 1 ½ jaar, sinds ons vertrek op 9 mei 2016...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 22-10-2017    Haakprojecten
 Vlak voor ons vertrek ben ik weer begonnen met haken en heb ondertussen alweer een paar projectjes gemaakt...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 16-10-2017    Rondtoer over la Gomera
 
2017-10-12
Auto gehuurd
Op woensdag proberen we een auto te huren om de volgende dag het eiland te verkennen...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 15-10-2017    San Miguel, Tenerife - San Sebastian, La Gomera
 
2017-10-08 San Miguel, Tenerife - San Sebastian, La Gomera
Vandaag vertrekken we naar La Gomera, een eiland wat we nog niet eerder bezocht hebben...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 08-10-2017    Mogan, Gran Canaria - San Miguel, Tenerife
 
2017-09-28 Mogan, Gran Canaria - San Miguel, Tenerife
We vertrekken met donker om 7:30 uur van onze ankerplek bij Mogan richting Tenerife...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 28-09-2017    Puerto Rico - Pasito Blanco - Mogan
 
We staan ruim voor zonsopgang op en maken de boot klaar voor vertrek...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 25-09-2017    Puerto Rico
 2017-09-16 t/m 2017-09-25 Puerto Rico
We zijn speciaal naar deze plaats toe gekomen zodat de monteurs van de motor (Antonio en Ruben) nog een aantal laatste checks kunnen uitvoeren...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 15-09-2017    Las Palmas - Anfi del Mar - Puerto Rico
 2017-09-11 Las Palmas - Anfi del Mar
Eindelijk is het zover, we kunnen Las Palmas verlaten...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 10-09-2017    Las Palmas
 2017-07-04 t/m 2017-09-10 Las Palmas
Het is een poosje stil geweest van onze kant en daardoor is er dan ook weinig nieuws te lezen geweest in onze blog...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 02-07-2017    Las Galletas - Montana Roja - Las Palmas (Gran Canaria)
 Las Galletas - Montana Roja
De planning is dat we begin juli in Las Palmas (Gran Canaria) moeten zijn, omdat daar onze nieuwe motor geïnstalleerd gaat worden...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 20-06-2017    San Miguel - Las Galletas (Tenerife) deel 1
 
We nemen voorlopig weer afscheid van Nick en Anne en vertrekken naar de volgende haven, Las Galletas...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 01-06-2017    Santa Cruz naar Montana Roja (Tenerife) - San Miguel
 
We nemen afscheid van Mark van de “Windharp”...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 20-05-2017    Mogan - Playa de La Aldea (Gran Canaria)
 Het plan is om vandaag nog één keertje voor anker te gaan bij Gran Canaria om daarna over te steken naar het volgende eiland, Tenerife...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 08-05-2017    Playa Las Meloneras - Mogan (Gran Canaria)
 Het is slechts 9 zeemijl en we besluiten om in de loop van de middag te vertrekken...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 06-05-2017    Morro Jable - Playa de Arinaga - Playa Las Meloneras (Gran Canaria)
 Het is ongeveer 58 zeemijl en we vertrekken vroeg in de ochtend...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 30-04-2017    Gran Tarajal - La Lajito - Morro Jable (Fuerteventura)
 van Gran Tarajal - La Lajito (Fuerteventura)
Het havenkantoor is nog steeds gesloten dus vertrekken zonder 2 nachten te betalen...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 25-04-2017    Lobos - Pozo Negro - Gran Tarajal (Fuerteventura)
 Het is een mooie zonnige dag wanneer we van het eiland Lobos vertrekken richting Pozo Negro...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 23-04-2017    Graciosa - Lobos
 Een zucht van verlichting, de startmotor doet het! We kunnen weer verder en laten het eiland Graciosa achter ons...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 18-04-2017    Arrecife (Lanzarote) - Graciosa
 

Bij terugkomst uit Nederland wil ik eigenlijk niets liever dan meteen vertrekken...

>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 11-04-2017    Weekje naar Nederland
 Nog even douchen, ontbijten, de laatste dingen in de koffer doen en ik ben klaar voor vertrek...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 08-04-2017    Lanzarote - Pech in Arrecife
 PECH
Zaterdagochtend is de wind zover afgenomen dat we eindelijk, na één maand alweer in deze haven gelegen te hebben, vertrekken naar het klein eilandje Graciosa...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 06-04-2017    Lanzarote - Arrecife deel 5
 Laatste week op Lanzarote
Op een zeilreis zoals de onze ontmoet je vele zeilers en vaak ook meerdere keren...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 03-04-2017    Lanzarote - Arrecife deel 4
 De haven
De douches waren in de eerste week lekker warm, maar daarna wisselde het per dag...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 31-03-2017    Lanzarote - Arrecife deel 3
 2e rondrit
Om 9:00 uur s ’morgens staan we voor de deur van Rent a Car...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 26-03-2017    Lanzarote - Arrecife deel 2
 
De stad en omgeving
Lanzarote kenmerkt zich door bizarre maanlandschappen, witte huisjes, wuivende palmen, zwart lavazand, vulkanische bodems en grillige rotskusten...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 20-03-2017    Lanzarote - Arrecife deel 1
 De haven
De Marina van Arrecife op Lanzarote is een hele nieuwe moderne haven...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 06-03-2017    Agadir - Lanzarote, Canarische Eilanden
 Dag van vertrek:
Alle voorbereidingen voor ons vertrek zijn gedaan, we zijn er klaar voor!
Fred betaalt de rekening bij het havenkantoor...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 01-03-2017    Agadir deel 3
 De laatste weken in Agadir
Niet alleen moeten we het een beetje rustig aan doen vanwege mijn verdraaide knie, maar ook om alle indrukken van dit mooie land te kunnen verwerken...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 13-02-2017    Agadir deel 2
 Achterland verkennen
We huren weer een auto om nog iets meer van Marokko te kunnen verkennen...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 05-02-2017    Agadir deel 1
 De stad
Agadir is een havenstad en tevens de grootste badplaats van Marokko...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 03-02-2017    Salé - Agadir
 Alweer 2 ½ maand zijn we in Salé en we willen verder naar de volgende bestemming: Agadir...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 29-01-2017    Salé en Rabat, Marokko Deel 6
 Laatste weken
Het nieuwe jaar begint voor mij niet zo best...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 20-01-2017    Salé en Rabat, Marokko Deel 5
 Van Kerst tot nieuwjaarsdag
Het is vreemde gewaarwording om dit jaar Kerst te vieren in een land als Marokko...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 19-01-2017    Salé en Rabat, Marokko Deel 4
 In dit blog vertel ik iets meer over onze tijd in Salé en Rabat...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 17-01-2017    Salé en Rabat, Marokko Deel 3
 Onze reis en bijzondere ontmoetingen
Onze manier van reizen, met een zeilboot, is geheel anders dan wanneer je naar een land toe vliegt...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 07-01-2017    Salé en Rabat, Marokko Deel 2
 Het heeft even geduurd, maar hier is dan weer een blog...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 23-11-2016    Salé en Rabat, Marokko Deel 1
 De haven
In de Marina van Bouregreg liggen de boten van de Koning van Marokko, Mohammed VI...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 20-11-2016    Faro - Ilha de Culatra - Rabat/Salé , Marokko
 Woensdag 16-11-2016 t/m vrijdag 18-11-2016
Vandaag vertrekken we naar een land op een ander continent, Marokko!
 
We besluiten om s ’middags rond 15:00 uur te vertrekken en 2 nachten door te zeilen...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 17-11-2016    Lagos - Vilamoura - Faro
 Maandag 07-11-2016 t/m Dinsdag 15-11-2016
We hebben nu ongeveer maand in Portimão en een meer dan één maand in Lagos doorgebracht en het is nu echt de hoogste tijd om weer verder te gaan...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 08-11-2016    Lagos (deel 2)
 Dinsdag 01-11 t/m zondag 06-11-2016
De laatste week in Lagos vieren we mijn verjaardag en wachten op de laatste bestellingen...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 01-11-2016    Lagos (deel 1)
 Zaterdag 01-10 t/m maandag 31-10-2016
Omdat de havenprijzen per 1 oktober halveren, vertrekken richting de haven van Lagos...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 20-10-2016    Portimão vervolg
 Vrijdag 02-09-2016 t/m vrijdag 30-09-2016
Van Burgau naar Portimão is het slechts 13 mijl varen, dat wil zeggen ongeveer 2 1/2 uur op de motor...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 19-10-2016    Portimão
 Vrijdag 02-09-2016 t/m vrijdag 30-09-2016
Het is een poosje stil geweest van onze kant...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 04-09-2016    Fred is vandaag jarig
 
4 september 2016
 
Vandaag is het een hele speciale dag...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 02-09-2016    Sesimbra – Sines - Burgau
 Donderdag 25-08-2016 t/m donderdag 01-09-2016
Ons plan is om in dagtochten te zeilen naar Portimão, waar we enige tijd willen doorbrengen...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 25-08-2016    Cascais
 Woensdag 10-08 t/m dinsdag 16-08 en maandag 21-08 t/m donderdag 24-08-2016
Vandaag varen we van Leixoes naar Cascais, één van de plaatsen voor de grote stad Lissabon...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 21-08-2016    Lissabon
 Woensdag 17-08-2016 t/m zaterdag 20-08-2016
Op de ochtend dat we de baai van Cascais verlaten hangt er een dikke mist in de baai en boven de rivier, waardoor ik toch weer dat gevoel hebben dat het ons achtervolgen…………...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 10-08-2016    Leixões - Porto
 Zondag 31-7-2016 t/m dinsdag 09-08-2016
Vandaag gaan we van Viana do Castelo op weg naar Leixões, een jachthaven vlakbij de stad Porto...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 01-08-2016    Van Spanje naar Portugal, Viana do Castelo
 Vrijdag 29-07-2016 t/m zaterdag 30-07-2016
 
Vandaag is Kit jarig, hij is 2 jaar geworden...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 30-07-2016    Ria de Vigo
 Dinsdag 19-07-2016 t/m vrijdag 29-07-2016
Wederom hangt er een dikke mist in de baai bij Combarro, het is koud en vochtig en daar hebben we een beetje genoeg van, op naar de volgende Ria! Wanneer we op het punt staan te vertrekken uit de Ria de Pontevedra, verschijnt er een grote boot van de Guardia Civil naast onze boot die graag één en ander wil controleren, zoals verzekering en paspoorten...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 20-07-2016    Ria de Pontevedra
 Zaterdag 16-07-2016 t/m maandag 18-07-2016
Het is weer tijd om verder te gaan, we verlaten de baai bij Cambados...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 19-07-2016    Eet en drink gewoontes in Spanje
 Omdat we Spanje bijna uit zijn, willen we iets vertellen over het eten en drinken in Spanje...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 16-07-2016    Ria de Arousa
 Dinsdag 05-07-2016 t/m zaterdag 16-07-2016
Vandaag vertrekken we naar de grootste Ria van Galicië aan de Westkust van Spanje, Ria de Arousa...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 05-07-2016    Muros (Enseada de Bornalle)
 Vrijdag, 01-07-2016
Het weer ziet er niet zo best uit, bewolkt en frisjes, lange broeken weer dus...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 30-06-2016    Camariñas
 Maandag 27-6-2016 t/m 30-06-2016
Vandaag gaan we weer een stukje verder naar Ria de Camariñas...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 26-06-2016    Islas Sisargas en Corme
 Woensdag 22-06-2016 t/m zondag 26-06-2016
We willen zoveel mogelijk zien van de Noordwest kust van Spanje, vandaar dat we elke keer maar een klein stukje verder gaan...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 21-06-2016    La Coruňa
 Donderdag 16 juni 2016
Vandaag varen we naar La Coruňa, een grote plaats die door vele zeilers bezocht wordt...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 15-06-2016    Sada
 Maandag 13 juni 2016
Het is echt Hollands prut weer! Het heeft de hele nacht geregend en buiten ziet het er weer donker uit...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 12-06-2016    Mugardos (Ferrol) - Redes
 Donderdag 9 juni 2016
Vandaag gaan we maar een klein stukje verder, naar de volgende Ria vlakbij de grote stad Ferrol...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 08-06-2016    Cedeira
 Zaterdag 4 juni 2016
Vandaag gaan we weer naar een nieuwe bestemming...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 03-06-2016    Viveiro (Vivero)
 Woensdag 1 juni 2016
We staan om zeven uur op, douchen even snel, gooien de sleutel van het hek in de brievenbus bij het havenkantoor en vertrekken uit Ribadeo...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 31-05-2016    Ribadeo
 Zondag 29 mei 2016
Van Cudillero naar Ribadeo
Vandaag gaan we weer een stukje verder...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 28-05-2016    Cudillero
 Maandag 23 mei 2016
Van Gijon naar Cudillero
Vandaag gaan we weer verder...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 23-05-2016    Weekje Gijon
 Maandag 17 mei t/m zondag 22 mei 2016
 
Havengeld
We zijn in onderhandeling gedaan om korting te krijgen voor het havengeld, want ons plan was om zeker één week te blijven en dan zou het wel erg duur worden...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 17-05-2016    Ons vertrek
 

Zondag 8 mei 2016
Gisteravond laat hebben we nog alle cadeautjes voorzichtig ingepakt en opgeborgen! De kaarten, brieven, gedicht en bonnetjes heb ik ook in het gastenboek geplakt ter herinnering...

>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 07-05-2016    Onze afscheidsborrel
 Na het douchen, vullen we nog even een wasmachine met de laatste vieze kleding en hangen deze te drogen aan een waslijntje aan boord...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 03-05-2016    De kop is er af, ons avontuur kan beginnen!
 

Zaterdag 30 april 2016
Vandaag is het is zover, de eerste fase van onze reis staat voor de deur...

>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 25-03-2016    Tandarts
 Natuurlijk moeten we op dit gebied ook goed voorbereid zijn, althans voor zover je dat überhaupt kunt tenminste...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 27-02-2016    Fietsen en conditie
 Onze gewone fietsen hebben we meegenomen vanuit Alphen aan den Rijn naar Rotterdam en staan keurig in de fietsenstalling van de jachthaven...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 30-01-2016    Laatste vaccinaties en cursus hechten
 De laatste vaccinatie
Halverwege december 2015 hebben de laatste  afspraak bij de Travel Clinic en ondanks dat het de laatste dagen veel geregend heeft gaan we toch op de fiets...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 15-01-2016    Dierenarts en vakantiebeurs
 Dierenarts
We zijn even langs de dierenarts geweest  voor de bijschrijving van de vaccinatie tegen Rabiës in het paspoort van Kit...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 03-01-2016    Nieuwe keukenladen
 In de kombuis (voor de leken onder ons: de keuken) bevindt zich een kastje waarin 3 draadmandjes geschoven kunnen worden...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 27-12-2015    Kerst en Oud & Nieuw op de boot
 Dit was onze eerste kerst op de boot, heel bijzonder, want het is niet alleen de eerste Kerst aan boord, maar ook vooralsnog de laatste kerst in Nederland...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 24-12-2015    Vaccinaties
 Op de fiets gingen we naar de Travel Clinic om onze 2e vaccinatie voor Rabiës te halen...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 17-12-2015    Vaccinaties
 Vandaag hadden we een afspraak bij de Travel Clinic van het Havenziekenhuis in Rotterdam...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 22-11-2015    Rolfokhoes
 We hebben al een aantal keren bij de firma Stroobach uit Heemstede de nodige materialen gekocht om o...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 15-11-2015    We zijn verhuisd!
 Eindelijk is het dan zo ver, vanaf nu wonen op onze boot en is de Pegasus ons thuis!

Ons huis in Alphen stond al ruim 1 ½ jaar te koop, toen op 1 september 2015 er een jong stel kwam kijken...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 01-11-2015    Extra boekenplanken
 We nemen toch meer “echte boeken” mee dan we eigenlijk van plan waren...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 30-09-2015    Nieuwe salonbanken
 De oude kussens waren al geruime tijd aan vervanging toe, het schuim was verteerd en de hoezen verkleurd en versleten...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 05-04-2015    Nieuwe huik
 De afgelopen jaren hebben we de oude bimini (zonnetent) vervangen voor een nieuwe...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 07-02-2015    3D printen
 Leve de nieuwe technieken van deze tijd...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 01-12-2014    Kit
 Geboren op 29 juli 2014 in Hazerswoude-Dorp, samen met mijn broer en zus...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 28-10-2014    Vakantie 2014 deel 3
 Dinsdag 12 augustus 2014
Omdat het vandaag een bewolkte dag is, brengen we een bezoekje aan de plaatselijke wasserette...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 14-10-2014    Vakantie 2014 deel 2
 Zaterdag 2 augustus 2014
Slechte dag voor mij, voel me beroerd en blijf poosje langer liggen...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 01-10-2014    Vakantie 2014 deel 1
 Dit jaar was het plan om richting Normandië en Bretagne te gaan of nog zuidelijker...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 07-02-2014    Epoxy project
 Omdat we geen van beide ervaringen hebben met het verwerken van epoxy en glasvezel lezen we heel veel artikelen over dit onderwerp...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 28-12-2013    Herfst en Winter klusjes
 Na de zomerperiode was het de tijd om een beetje op te ruimen in de boot...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 30-08-2013    Vakantie 2013, Brighton, Boulogne sur Mer, Duinkerken, Breskens, Rotterdam
 Donderdag 15 augustus vertrekken we om 9 uur naar Brighton...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 14-08-2013    Vakantie 2013: Poole, Studland Bay, Yarmouth en Bembridge
 We moeten vroeg vertrekken naar Studland Bay vanwege de stroming...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 10-08-2013    Vakantie 2013: Torquay en Weymouth
 Op de eerste dag in augustus vertrekken we met windkracht 7 uit Fowey, maar rond 11:00 uur is deze helemaal weggevallen en zetten we de motor bij...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 03-08-2013    Vakantie 2013: Newlyn, Falmouth en Fowey
 Aan het einde van maandagochtend gingen we op zoek naar een monteur...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 01-08-2013    Vakantie 2013, heenreis
 Dit jaar was het plan om van Rotterdam in één keer door te zeilen naar Cork in Ierland...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 21-05-2013    Van Scheveningen naar Rotterdam
 De Regatta zou vandaag (1e Pinksterdag) rond 9:00 uur beginnen en wij lagen als 3e langszij en zouden dus voor die tijd moeten vertrekken...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 13-05-2013    Pegasus weer te water
 Van te voren hadden we een reeks vuilniszakken onder de boot bevestigd om de nieuwe antifouling te beschermen tegen de banden...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 10-05-2013    Pegasus op de kant
 Vrijdag 3 mei is de boot de kant op gegaan bij Rietpol in Spaarndam...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 02-05-2013    Drukke weken
 De firma Schokker begon toch wat later aan de boot dan verwacht en helaas neemt de klus wat meer tijd in beslag zodat de klus niet deze week geklaard is...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 22-04-2013    Weekend in Volendam
 Naar alle waarschijnlijkheid zal dit het laatste weekend zijn dat we in Volendam door brengen, want we hopen dat Schokker deze week klaar is met de rolfok repareren en de extra wegneembare voorstag plaatsen...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 15-04-2013    Schoonmaken
 Afgelopen weekend zijn we naar de boot geweest...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 10-04-2013    Naar Volendam
 Dinsdag hebben we een rondje Noord-Holland gedaan...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 07-04-2013    Van Roggebothaven naar Volendam
 
Zondag 7/4/2013 varen we om negen uur weg in de mist van de Roggebothaven...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 04-04-2013    Allerlei klusjes
 De afgelopen dagen hebben we de vloerdelen geschuurd en voorzien van een aantal lagen beits...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 02-04-2013    Tweede Paasdag
 De laatste dagen waren koud en kil geweest, zelfs af en toe een sneeuwbuitje...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 31-03-2013    De bimini is klaar !
 Dit weekend waren we van plan om de boot naar Volendam te varen om daar een reparatie uit te laten voeren aan onze rolfoktrommel...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 24-03-2013    Boordbibliotheek
 Onder het kopje "Boordbliotheek" worden de boeken vermeld die aan boord zijn van de Pegasus...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 21-03-2013    Nog meer Bimini
 De afgelopen dagen zijn we weer een stukje verder opgeschoten...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 18-03-2013    Bimini vervolg
 Het is alweer even geleden dat ik iets schreef over ons 1e project met de naaimachine, de bimini!

De oude bimini...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 14-03-2013    Boot, naaimachine en touwen.....
 Het is vandaag 5 jaar geleden dat Fred en ik elkaar ontmoet hebben en Vincent, mijn jongste zoon, is vandaag 21 jaar geworden! Een bijzondere dag dus...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 08-03-2013    HISWA
 Vandaag naar de HISWA geweest...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 13-01-2013    EHBO-dag bij Datema
 Vandaag hebben we een cursus EHBO voor zeilers gevolgd...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 10-11-2012    Winter voorbereidingen
 10-11-2012:
Naar de boot geweest dit weekend en allerlei klusjes gedaan ter voorbereiding op de winter maanden...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 27-10-2012    Naaimachine
 Naaimachine zoeken...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 15-06-2012    Vakantie plannen 2012
 Kanaal eilanden
Deze zomer hebben we het plan op gevat om naar de kanaal eilanden te zeilen...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 05-02-2012    Klussen
 Februari 2012 begon met een koude front vanuit het oosten...
>> Lees meer
---------------------------------
 
Datum: 20-08-2011    2011
 Voorafgaande aan onze vakantie hadden we de Pegasus naar Lelystad gevaren om daar een boegschroef in te laten bouwen...
>> Lees meer
---------------------------------