Javascript staat uit. Voor een optimale werking moet Javascript worden ingeschakeld.

SailingPegasus.nl - Zeilen met de Pegasus - Vorige eigenaren
                              
De zeilreis van 2 jonge klimaatzeilers.
www.thegreenmiles.nl

2 vrienden, 1 zeilboot, 2 jaar zeilen, 3 oceanen, 7 zeeën, 25.000 zeemijl, 1 belangrijk doel; Care for the Ocean. Van december 2008 tot oktober 2010 zeilen Arjen van Eijk en Florian Dirkse als avontuurlijke documentairemakers de wereld rond om aandacht te vragen voor de problemen, de schoonheid en de cruciale rol van oceanen in het klimaat. Onderweg bezochten ze oceaan- en klimaatprojecten van onder meer het Wereld Natuur Fonds en het Rode Kruis.
Arjen, Florian      en Pegasus  

Arjen en Florian kochten een zeilboot, lieten huis en haard achter en volgden hun droom. Tijdens de reis waren ze volledig overgeleverd aan de grillen van de natuur en moesten ze alle zeilen bijzetten om de reis te voltooien. Doordat de jongens hun avonturen zelf gedocumenteerd hebben krijgt de kijker een compleet beeld van het reilen en zeilen op zee, waarbij naast de persoonlijke kant ook een grote nadruk ligt op de schoonheid en het behoud van de natuur.
Het duo krijgt onderweg te maken met benarde situaties zoals hevige stormen en achtervolgingen door piraten. Daarnaast zorgt schade aan het schip en het leven in een beperkte ruimte hier en daar voor een stevige aanvaring tussen de twee vrienden. Toch weten ze telkens weer schoon schip te maken en slagen ze erin het avontuur samen te voltooien. De mix van avontuur, plezier en aandacht voor de natuur resulteert in een veelzijdige verslaglegging van een bijzondere reis rond de wereld. In totaal leggen Arjen en Florian meer dan 50.000 kilometer af, doen ze 26 landen aan en komen ze in contact met uiteenlopende culturen.

Hun bevindingen legden zij tevens vast in een 8-delige tv-documentaire, "Zee, zout en zeilen" over The Green Miles. De AVRO zond, (begin mei 2011 de 1e aflevering) de documentaire uit op nederland 3.    

                                  

Gottmer Uitgeversgroep presenteert begin juli 2011 het nieuwe boek van F. Dirkse en A. van Eijk.
ISBN 9789064105234 / €29,95
Expeditieleden Florian Dirkse en Arjen van Eijk beschrijven in dit prachtige boek hun zeilreis rond de wereld. Een bijzondere reis van twee jaar langs diverse (natuur)projecten, waarmee ze aandacht vragen voor de problemen die onze oceanen bedreigen. In The Green Miles beschrijven de auteurs op persoonlijke wijze hoe zij hun reis ervaren hebben. Met schitterende foto's laten ze unieke plekken op en onder water zien, en tegelijkertijd nemen ze je mee op een avontuur met een confronterende boodschap.

Erica Terpstra ontving het eerste exemplaar!