Javascript staat uit. Voor een optimale werking moet Javascript worden ingeschakeld.

SailingPegasus.nl - Zeilen met de Pegasus - Het begin

We hebben een boot gekocht!!!

Op zondag 22 mei 2011 keken we toevallig naar Nederland 3, waar de AVRO de eerste aflevering uitzond van een documentaire genaamd: "Zee, zout en zeilen". We zagen twee bijzonder enthousiaste jongens, Florian en Arjen, die een wereldreis van 21 maanden met hun zeiljacht "Pegasus" hadden gemaakt.

Vanaf die dag kreeg ons plan, om over 5 jaar zeilend de wereld te verkennen, steeds meer vorm.

De afgelopen jaren hebben we ervaringen opgedaan in het zeilen met verschillende boten, op diverse locaties. Zo kregen we een beter beeld van onze verwachtingen t.a.v. hoe "onze" boot er uit zou moeten komen te zien.

Na het kijken van de documentaire hebben we de site van Florian en Arjen (the Green Miles) bekeken en zagen toen dat de boot te koop stond. Een afspraak om de boot te bekijken was gauw gemaakt, deze boot zou het weleens kunnen gaan worden!
We bekeken de boot van buiten en binnen en hoorden we de jongens uit over hen ervaringen met de boot. De binnenkant van de boot sprak ons ook erg aan, de indeling was ruim en prima geschikt om langdurig in te kunnen vertoeven. Naast de vele aanpassingen die de jongens al hadden gedaan, zouden wij onze eigen stempel kunnen zetten op deze boot.
Uiteraard hadden we ook meteen gezien dat er waterdichte speakerboxen in de kuip aangebracht waren. Helemaal geweldig omdat we beide van muziek houden. Dit zou haar worden, onze boot!

En zie hier..............de boot die ons gevonden heeft, haar naam is:
"Pegasus".