Javascript staat uit. Voor een optimale werking moet Javascript worden ingeschakeld.

SailingPegasus.nl - Zeilen met de Pegasus - Even voorstellen
Caroline Meffert
Geboren op 1 november 1958 te Tiel, opgegroeid in een gezin met vader, moeder en een 2 jaar oudere zus. Mijn jeugd bracht ik door in Heemstede en Leersum (Utrecht). Later verhuisde ik naar Delft, Voorschoten en Leiden.
In mijn jeugd heb ik al op zeer jonge leeftijd kennis gemaakt met zeilen. In mijn familie is er altijd gezeild, mijn opa en oma, ooms, tantes, zelfs onze voorvaderen waren generaties lang op de zee te vinden.
Mijn ouders hadden tijdens mijn jeugd eerst een Wibo en later hebben we zelf een stalen casco van een Dutch Dandy afgebouwd. Mijn zus en ik hebben het zeilen geleerd in een heel klein houten bootje, een Piraatje met 1 zeil. Later kochten we een Vauriën, een houten wedstrijd bootje dat uitermate geschikt was om lekker hard mee te zeilen. Alles wat ik geleerd heb op zeilgebied was met name door het zelf doen en door wat mijn beide ouders mij hebben bijgebracht.
Helaas deelde mijn toenmalige vriend (en later echtgenoot) mijn liefde voor het zeilen niet en verkochten mijn zus en ik onze boot.
Na mijn scheiding leerde ik (in 2008) Fred kennen en hervond ik mijn liefde voor het zeilen. Al gauw huurden we in een weekend een Valkje. Zo kon ik weer een beetje wennen aan het zeilen. Het gevoel was al snel terug: wat eenmaal in je bloed ........!
Toen ik van Fred hoorde dat zijn plan was om over een aantal jaren uit Nederland te vertrekken en al zeilend de rest van zijn leven door te brengen in warmere oorden, kon ik mij daar helemaal in vinden. En zo werd “zijn plan” ons plan!

 

 


 
 

Fred Gödecke
Geboren op 4 september 1956 te Den Haag, opgegroeid in een gezin met vader, moeder, zus en broer. Mijn jeugd doorgebracht in Den Haag en later verhuisd naar Alphen aan den Rijn. Ik ben pas op latere leeftijd aangestoken door het zeilvirus. Begin jaren zeventig hebben we door vrienden kennisgemaakt met het zeilen. Dit vonden mijn toenmalige echtgenote en ik erg leuk en in 1989 kochten we een Vivacity 24. Samen met onze twee kinderen hebben we door heel Nederland met deze zeilboot gezworven. We hebben veel op het IJsselmeer, de Waddenzee en Friese meren gezeild.
Omdat ik verder wilde, maar mijn ex niet, besloten wij de zeilboot te verkopen. Maar het bleef kriebelen bij mij en ik ben me toen gaan richten op het zeezeilen. Ik haalde mijn vaarbewijs I en II, Marcom B en CWO zeezeilen. Tweemaal ben ik meegezeild met de Zeezeilers om ervaring op te doen. Dezelfde tijd besloot ik om, wanneer ik zou stoppen met werken, een zeewaardig zeiljacht zou kopen en alleen te vertrekken uit Nederland.
Doordat ik Caroline heb leren kennen, is dit plan een gemeenschappelijk plan geworden.  
Kit
Geboren op 29 juli 2014 in Hazerswoude-Dorp op een boerderij, samen met mijn broer en zus. Mijn moeder is een alleenstaande moeder, mijn vader is al voor onze geboorte spoorloos verdwenen.
Ik ben een Europese kortkaar, bruin/zwart gestreept, 3 witte pootjes en witte kin. Mijn oren lijken op die van een Lynx, er zitten namelijk pluimpjes aan. Ik ben groot, sterk en gespierd en heb prachtige grote ogen.
Op 12 september 2014 nemen Caroline en Fred me mee naar hun huis in Alphen aan den Rijn. Ik ben dan nog maar 6 weken en 3 dagen oud en weeg slechts 650 gram. Ze hebben mij Kitty genoemd, omdat ze er namelijk vanuit gegaan waren dat ik een poesje was, maar ik wist wel beter! Op 5 december 2014 heb ik ze maar uit de droom geholpen door te laten zien dat ik toch echt een kater ben. Zo werd mijn naam veranderd van Kitty in Kit, die stoerder klinkt en veel beter bij mij past.

Iets over mijn karakter:
Ik houd van spelen en allerlei capriolen uithalen o.a. in het klimnet. Lekker op schoot zitten/liggen en heel veel knorren. Maar ook de vensterbanken in huis zijn leuk, er is zoveel te zien buiten. Ik ben gek op bezoek, houd van knuffelen, maar ik laat wel weten wanneer ik daar even geen zin in heb.

Ik word reis- en zeewaardig gemaakt, leer aan een lijn te lopen en kom snel aangerend wanneer mijn baasjes de “klikker” gebruiken. Onze boot, is geen vreemd terrein meer voor me. Ik ren al over het dek heen en weer, spring overal op en af en ga op onderzoek uit. Mijn baasjes vinden het soms nog wel eng en zijn bang dat ik in mijn enthousiasme uitglijd en in het water zal belanden. Nou, ik kijk wel uit hoor, veel te koud!
Met mijn baasjes ga ik samen de wereldzeeën bevaren en allerlei landen verkennen. Dit lijkt me heel erg spannend, want ik ben wel in voor het avontuur. Ik zal jullie op de hoogte houden van mijn avonturen!