Javascript staat uit. Voor een optimale werking moet Javascript worden ingeschakeld.

SailingPegasus.nl - Zeilen met de Pegasus - Blogdetails
Datum: 7-05-2016    Onze afscheidsborrel
 Na het douchen, vullen we nog even een wasmachine met de laatste vieze kleding en hangen deze te drogen aan een waslijntje aan boord. Binnen een paar uurtjes is alles droog, opgevouwen en opgeborgen. We bereiden ons voor op de afscheidsborrel en nu begint het toch wel een beetje te kriebelen in mijn buik. Niet het weggaan, maar het zien van familie, vrienden, kennissen en zakelijke relaties, doet ons toch wel iets.

We vullen een tas met zelf ontworpen buttons om aan onze gasten uit te reiken. De oude EPIRB gaat ook mee, die is voor Florian de vorige eigenaar van de Pegasus. Op het laatste bedenk ik mij dat het misschien wel leuk is om een soort van gastenboek mee te nemen waar een ieder nog iets in kan schrijven. Natuurlijk heb ik wel iets geschiktst aan boord wat we hiervoor kunnen gebruiken. Ook vergeet ik niet de, speciaal voor vandaag gekocht, doos met tissues niet mee te nemen! Ik heb in ieder geval met mezelf afgesproken dat ik alles maar zo zal laten gebeuren als het komt.

Rond 15:30 zien we Jan & Thea, onze buurtjes van City Marina Rotterdam, al op de kade voorbij lopen. Ook mijn vriendinnetje Ludmilla en Ronald zijn er vroeg bij.
Iets voor 16:00 uur zijn we bij restaurant Rootz waar onze afscheidsborrel is. Helaas zijn ze er nog niet helemaal klaar voor, maar we kunnen tijdens het wachten toch al enige gasten verwelkomen. We worden meteen overladen met een zeer bijzonder, origineel en nuttig cadeau van Ingrid, Freek en de kinderen. Een heel krat vol met allerlei vers ingeblikt eten voor onderweg, zodat we nog eens terug zullen denken aan de etentjes bij hun thuis! Op een grote kaart, met onze route, hebben ze aangegeven waar we welk blik mogen openen! Fantastisch idee, super bedankt! Mijn vriendinnetje Ludmilla zorgt voor aanvulling van onze drank voorraad en heeft enkele prachtige teksten voor ons beide geschreven. We worden al wat emotioneler ondertussen…………
Freek maakt tijdens de borrel foto’s van ons en alle mensen die aanwezig zijn, zo hebben we een leuke herinnering aan deze borrel. Bedankt Freek dat je zulke mooie foto’s hebt gemaakt!

Zodra we naar de ruimte kunnen waar de borrel is druppelen langzamerhand de mensen binnen. Het is ook erg fijn om mensen te zien die ik in geen jaren gezien heb, maar waar ik toch een speciale band mee heb. Tussendoor proberen we de aandacht zoveel mogelijk te verdelen. Een aantal personen blijven na de borrel ook nog in het restaurant eten en dan hebben we meer tijd voor hen. We worden overladen met zeer uiteenlopende cadeautjes, maar wat toch wel opvalt, is dat onze drankvoorraad aardig aangevuld wordt………………… en daaruit blijkt dan wel weer hoe goed men ons kent! Van Erik & Jeanette krijgen we bijvoorbeeld een USB-stick met muziek er op, niet zomaar alleen muziek maar ook nog eens een soort quiz vorm, dit zal ons wel even bezig houden de komende tijd! Bedankt Eric voor al je werk hieraan! En ook nog 2 tubes Zaanse mayo, waar ik zo gek op ben! Van Dennis en Christa krijgen we een ingelijste foto en een knuffelbeest (fel groen) genaamd “Fritz” met de opdracht dat hij graag overal op de wereld gefotografeerd wil worden. Super leuk idee!

Onze tandarts Raf heeft een “noodpakket” voor ons meegenomen, nu zijn we op alles voorbereid! Van Odette en Rob krijgen we, uiteraard drank, hoe kan het ook anders als je samen (met Odette) in de drankenindustrie hebt gewerkt!! Verder een hele doos met Sheba kattenvoer blikjes voor Kit, super leuk idee! Kit zal hier zeker van smullen onderweg. We krijgen zoveel leuke, lieve dingen en praktische dingen: boeken, Hollands koekjes en snoepgoed, bootmans fluitje, stropdas met Pegasus erop, speciale fles voor water van “The Ocean Clean Up”, kaarsen, chocolade, sleutelhangers, dagboek, visitekaartjeshouder, fles bitter met bijpassende glaasjes, geld, vele kaarten etc.
 
Na de borrel kunnen we met onze kinderen en een aantal zeer goede vrienden ook nog gezamenlijk eten in een, voor ons gereserveerde, ruimte van het restaurant. We schuiven gezellig enkele tafels aan elkaar, Fred zit in de buurt van zijn zoon en vriendin en ik zit tussen mijn beide jongens en kleindochter en mijn beste vrienden in.
Tot nu toe had ik het aardig “droog” gehouden en zit de doos tissues nog onaangeroerd in mijn tas. Maar dan komen mijn kinderen met hun cadeautje aan………….. Ze hebben prachtige foto’s laten maken samen met hun vriendinnen en mijn kleindochter Bobby. Zo mooi! Ik krijg ook een prachtig boekwerk met foto’s van Bobby, wat ben ik daar blij mee! Maar dan zijn de tranen niet meer in te houden en heb ik toch nog de doos met tissues nodig! Omdat het morgen Moederdag is krijg ik van Steven en Vincent ook nog twee enveloppen, die ik pas morgen mag open maken! Kortom, super cadeaus!
Het is erg gezellig en Bobby houdt zich heel goed voor haar jonge leeftijd (net 6 maanden). Bobby zit voor me en we spelen “kiekeboe”, ze haalt mijn handen weg van mijn gezicht en lacht me toe. Ik houd haar zoveel mogelijk vast nu het nog kan. Na het eten is het echt afscheid nemen en dat valt menigeen zwaar. Nog even een extra knuffel hier en daar en dan gaan we terug naar de boot.
Onze kinderen gaan nog even met ons mee naar de boot, wat we heel fijn vinden. Een extra momentje samen en dan nemen ook zij afscheid en lopen ze de steiger af. Even slikken……
Daarom zeg ik liever: het is niet vaarwel, maar tot ziens!

 

 
Lieve allemaal,
Dit afscheid was voor ons eigenlijk wel een “dingetje”, je neemt tenslotte niet elke dag afscheid voor langere tijd van de mensen die je zo dierbaar zijn. We willen jullie allemaal heel erg bedanken voor jullie aanwezigheid, maar vooral de warmte van vriendschap tijdens onze borrel en bedanken voor alle lieve cadeautjes.
Jullie hebben er voor gezorgd dat dit een onvergetelijk afscheid werd, waar we met warme gevoelens nog vaak aan terug zullen denken.
 
Liefs van Fred & Caroline
 
 
Geen vaarwel, maar tot ziens
It's not goodbye, but see you
No adiós sino vemos pronto
----------
 
 
20-05-2016, reactie van Dennis & Christa
Mooi om te lezen dat de borrel zo geslaagd is geweest voor jullie! Inderdaad geen afscheid! Tot ziens!! xxx
 
20-05-2016, reactie van snik....
..ik mis je erg, maar ben zo blij dat ik 2 mensen meemaak, die hun droom kunnen laten uitkomen. Ik ben ontzettend blij voor je!
Dikke knuffel
Ludmilla
 
20-05-2016, reactie van Jereon en Karin
Zagen dat jullie al in Spanje liggen. In een keer door gevaren! Super gedaan met af en toe heel weinig wind, zo leek het ons. Wij scharrelen langzaam zuid langs de Franse kust. En ja, afscheid nemen voor langere tijd vonden wij ook moeilijk. Heel veel zeilplezier samen gewenst!
 ----------
     << Terug >>