Javascript staat uit. Voor een optimale werking moet Javascript worden ingeschakeld.

SailingPegasus.nl - Zeilen met de Pegasus - Blogdetails
Datum: 25-03-2016    Tandarts
 Natuurlijk moeten we op dit gebied ook goed voorbereid zijn, althans voor zover je dat überhaupt kunt tenminste. Onze tandarts is ook een zeiler en denkt met ons mee over onze reis. In 2015 is onze tandarts al begonnen met het aanpakken van de nodige probleem gebieden op tand gebied. Zo heb ik een wortelkanaal en een zenuwbehandeling gehad en zijn er nieuwe vullingen geplaatst. Fred heeft een zenuwbehandeling gehad en een nieuwe kroon. Tijdens een controle afspraak valt er een stukje van zijn voortand en dat wordt direct door de tandarts aangepakt. Ik zelf heb al geruime tijd last van een kies. De vulling wordt uitgeboord en opnieuw gevuld, nu maar afwachten of het probleem hiermee opgelost is. We spreken af in de 2e helft van maart, om alles nogmaals te controleren. Helaas blijkt dan dat ik nogmaals terug zal moeten komen om de “probleem- kies” uit te laten boren en opnieuw te laten vullen. Verder is er ook nog een kies, met een hele oude vulling, waar een scheurtje in zit. Om problemen te voorkomen tijdens onze reis, zal de tandarts ook deze nog even aanpakken.
En als het dan goed is……………..zijn we er helemaal klaar voor!

Onze tandarts helpt ons met het samenstellen van een noodpakketje, dan kunnen we tenminste iets doen wanneer we midden op zee zitten! Ook is hij altijd bereid om ons te helpen via telefonisch of emailcontact in geval van nood. Zoals hij zelf zegt: “Je stuurt me gewoon even een fotootje van het probleem via je mobiel, dan kan ik jullie advies geven!” We krijgen een aantal ampullen met verdoving en spuiten mee en wat tekst en uitleg.
We bedanken Raf dan ook voor het meedenken en de benodigde hulpmiddelen!
----------
 
 
26-03-2016, reactie van Carel
Je moet er even niet aan denken: kiespijn midden op de oceaan en nog slechts 1000 zeemijlen te gaan naar de dichtstbijzijnde tandarts. Maar na deze volledige APK (AanPakKiezen) kan jullie niets meer gebeuren. (:-)
 ----------
     << Terug >>