Javascript staat uit. Voor een optimale werking moet Javascript worden ingeschakeld.

SailingPegasus.nl - Zeilen met de Pegasus - Blogdetails
Datum: 15-01-2016    Dierenarts en vakantiebeurs
 Dierenarts
We zijn even langs de dierenarts geweest  voor de bijschrijving van de vaccinatie tegen Rabiës in het paspoort van Kit. We krijgen ook een verklaring, in het Engels, mee die we eventueel kunnen laten zien aan de autoriteiten in de landen waar dit verplicht is. Van de dierenarts kregen we ook nog enkele tips mee voor Kit om mee te nemen, zoals ORS (tegen uitdroging, wordt ook gebruikt door mensen). Kit is klaar om op reis te gaan!
 
Vakantiebeurs
We gaan vandaag naar Utrecht waar de beurs gehouden wordt om nog wat aatste informatie te verzamelen over de landen waar we als eerste heen zullen gaan, zoals: Spanje, Portugal, Marokko, Kaap Verdië, Gambia en Senegal.
Natuurlijk gaan we ook een kijkje nemen bij de anderen landen, maar deze hebben de prioriteit. 
Bij de stands  van Spanje proberen we meer informatie te verkrijgen over een aantal eilanden die voor de kust van Galicië liggen, Cíes, Ons, Sálvora en Cortegada. Het is een natuurgebied en om hier te mogen zeilen en ankeren heb je een vergunning nodig. Deze vergunning zullen we onderweg moeten aanvragen voordat we het gebied kunnen bezeilen.  Zodra medewerkers van deze stands horen dat we met eigen zeilboot naar Spanje gaan, krijgen we nog meer informatie mee.
We wandelen ook nog even naar de stand  van Gambia, waar we een Nederlander treffen die al ruim 15 jaar aan de rivier van Gambia woont en een eigen Lodge runt. We wisselen visitekaartjes uit en zullen zeker contact met hem  opnemen wanneer we in de buurt zijn. Al is het alleen om even lekker bij te tanken in een luxe resort!  Daarnaast is het natuurlijk altijd handig om mensen ter plekke te leren kennen .
We verzamelen nog meer info van de landen die we in de nabije toekomst zullen aandoen en met onze rugzak vol met folders en vermoeide voeten keren we huiswaarts.
----------
 
     << Terug >>