Javascript staat uit. Voor een optimale werking moet Javascript worden ingeschakeld.

SailingPegasus.nl - Zeilen met de Pegasus - Blogdetails
Datum: 30-01-2016    Laatste vaccinaties en cursus hechten
 De laatste vaccinatie
Halverwege december 2015 hebben de laatste  afspraak bij de Travel Clinic en ondanks dat het de laatste dagen veel geregend heeft gaan we toch op de fiets.
Vandaag krijgen we de laatste tegen Rabiës en zijn hierbij voldoende ingeënt voor onze reis.
Tijdens de eerdere gesprekken kregen we uitleg  over de soorten pillen die er zijn tegen Malaria, de keuze is tussen Lariam en Malarone. Uit verschillende bronnen hadden we vernomen dat de bijwerkingen van  Lariam veel meer zijn (en vervelender) dan bij Malarone.  Malarone is een combinatie van de middelen(Atovaquon 250 milligram en 100 mg Proguanil) en neem je pas één dag voor je in het malariagebied aankomt in) daarna elke dag 1 dosis en hier ga je mee door tot 7 dagen nadat je weer uit het gebied bent vertrokken. Bij Lariam is dit al veel eerder, dus gaan we voor de Malarone.
De arts kan een recept voor ons uitschrijven waarna we de pillen bij de apotheek kunnen ophalen of ze kan ons aanmelden bij een online-apotheek Travelfarma. Dit laatste lijkt ons wel zo praktisch, dan wordt het binnen een dag thuis gestuurd. We hebben dan zelf in de hand wanneer we het laten bezorgen, waardoor de houdbaarheid datum weer iets langer is.


Cursus hechten en knopen
Op de fiets vertrekken we naar de cursus “hechten en knopen” die georganiseerd werd door Edustitch in het opleidingscentrum van het Erasmus ziekenhuis.
Deze cursus is eigenlijk bestemd voor personen die medisch onderlegt zijn en dat zijn wij dus niet. Van te voren hebben we aangegeven dat wij een wereldreis gaan maken met onze zeilboot en ons zo goed mogelijk willen voorbereiden op onvoorziene situaties. Wanneer we tenslotte 3 of 4 weken op zee zeilen, zijn we in geval van nood allereerst op ons zelf aangewezen. Voorafgaande aan de cursus hadden we alle filmpjes van de firma een aantal keren bekeken en waren zo goed voorbereid. De groep bestaat slechts uit 5 personen, waardoor we voldoende aandacht krijgen om al onze vragen te stellen. Voor de arts was het ook wel bijzonder dat wij als zeilers  deze cursus volgen. Na een theoretisch gedeelte hebben een aantal keren verschillende hecht technieken kunnen oefenen op een hecht pad. Met dank aan de arts, die we de nodige vragen konden stellen en danken hem voor alle tips die we kregen over de materialen die we het beste kunnen aanschaffen.  We schaffen ook nog een oefen set aan om te kunnen oefenen aan boord, wanneer we onderweg zijn en ergens voor anker liggen. Want oefenen op de vaste wal is één ding, maar op een wiebelende boot zal toch echt een heel ander verhaal zijn!  
Deze cursus is een goede aanvulling om goed voorbereid op weg te gaan!

Zie ook de facebook pagina van Edustitch.
 
----------
 
     << Terug >>