Javascript staat uit. Voor een optimale werking moet Javascript worden ingeschakeld.

SailingPegasus.nl - Zeilen met de Pegasus - Blogdetails
Datum: 22-11-2015    Rolfokhoes
 We hebben al een aantal keren bij de firma Stroobach uit Heemstede de nodige materialen gekocht om o.a. de bimini en de huik van te maken. Op ons lijstje stond ook nog een hoes voor de rolfok, maar aangezien we net op de boot wonen is het niet handig om deze zelf te maken. We hebben een offerte aan gevraagd en de bestelling bij www.stroobach.nl  gedaan. Binnen enkele weken waren we in het bezit van een nieuwe hoes  van het zelfde materiaal en kleur als de bimini en huik. Nu was het wachten op een mooie en windvrije dag om de hoes te bevestigen.
Een aantal keren deden we een poging, maar helaas was de rolfok niet strak genoeg opgerold, waardoor de hoes niet paste.  Er zat niets anders op dan het zeil weer helemaal uitrollen en opnieuw strak op te rollen.
Toen het zeil een groot gedeelte uitgerold was kwam er een windvlaag en schoot de lijn uit onze handen. Laten we nu net vandaag niet onze handschoenen aan hebben gedaan. We zijn daar altijd heel erg zorgvuldig mee, maar helaas vandaag dus niet. Gevolg brand blaren op beide handen.  Zo zie je maar weer……………………draag altijd je handschoenen!
Na een nieuwe poging lukte het eindelijk om het zeil goed strak op te rollen en de hoes omhoog te hijsen. Het zeil is beschermd en het zag er weer mooier uit.
----------
 
     << Terug >>