Javascript staat uit. Voor een optimale werking moet Javascript worden ingeschakeld.

SailingPegasus.nl - Zeilen met de Pegasus - Blogdetails
Datum: 27-02-2016    Fietsen en conditie
 Onze gewone fietsen hebben we meegenomen vanuit Alphen aan den Rijn naar Rotterdam en staan keurig in de fietsenstalling van de jachthaven. Zolang we nog in Nederland zijn proberen we zoveel mogelijk op de fiets doen, dit om onze conditie te verbeteren en dat zal geen probleem zijn want de jachthaven City Marina ligt gelukkig heel erg centraal. Zo ben je binnen 30 minuten op het Zuidplein, waar het grootste overdekte winkelcentrum van Nederland is.
Naar het centrum is het zelfs nog veel korter, slecht 10 minuten, maar wel zwaarder. Vanuit de haven kunnen we via de Koninginnebrug en de Willemsbrug naar de overkant van het water waar het centrum ligt of via de Erasmusbrug, wat qua tijd niet veel uitmaakt, maar wel wat energieverbruik betreft, want de ene brug is veel steiler dan de andere. Je ziet vaak mensen afstappen omdat ze het net niet halen en dat is niet verwonderlijk, zeker als er ook nog eens veel wind staat. Maar tot nu toe hebben wij het fietsend gered! Ook op fietsafstand, vlakbij het Feyenoord stadion en de grote Moskee, bevinden zich diverse grote bouwmarkten e.d. altijd handig wanneer we weer iets nodig hebben voor onze klusjes aan boord.

Onze auto’s parkeren we meestal niet bij de haven, omdat het daar alleen betaald parkeren is, met uitzondering van de zon- en feestdagen. Enkele straten verderop is het gratis en dat is maximaal 10 minuten lopen. We doen onze boodschappen bij de JUMBO-supermarkt, dat is ongeveer 5 minuten lopen of bij de Lidl en dat doen we dan per fiets en kost hooguit 10 minuten fietsen. Daarnaast heb ik mij per 1 december ingeschreven bij de sportclub die zich op 5 minuten van de jachthaven bevindt en probeer hier een aantal keren per week te gaan trainen.

Fietsen is niet alleen goed voor ons beider conditie, maar het is ook een goede manier om Rotterdam te verkennen. Zo zijn we laatst naar de hypermoderne Markthal in de vorm van een vliegtuighangar gefietst. Het architectonische hoogstandje is extra speciaal doordat de binnenkant van de Markthal kromme wanden heeft en het plafond bekleed is met grote kleurrijke panelen. Dit enorme kunstwerk van Arno Coenen waarop heel veel fruit is afgebeeld heeft een oppervlakte 11.000 vierkante meter. De voor- en achterzijde van de Markthal in Rotterdam zijn afgesloten met een grote glazen wand die het ruimtelijke effect versterkt en het weer buitenhoudt. De Markthal Rotterdam is multifunctioneel, horeca en food-gerelateerde winkels en horeca, zoals een wijnwinkel, bakker, slager en een traiteur. Er is veel aandacht voor ambachtelijke en biologische producten. Persoonlijk vind ik de buitenkant er monsterlijk uitzien, hoewel het geheel goed past in de moderne architectuur van Rotterdam, maar de binnenkant is wel bijzonder met alle winkeltjes en hun kleurrijke producten. Wanneer je iets bijzonders wilt hebben, kun je hier zeker terecht, maar wat de prijzen betreft, kun je beter naar de gewone plaatselijke markt gaan. Het toeval wilde dat deze gewone markt er ook vandaag was met een zeer grote diversiteit aan artikelen, maar ook aan mensen. We hebben even over deze markt gewandeld en zijn daarna weer terug naar de boot gefietst.
----------
 
     << Terug >>