Javascript staat uit. Voor een optimale werking moet Javascript worden ingeschakeld.

SailingPegasus.nl - Zeilen met de Pegasus - Blogdetails
Datum: 3-01-2016    Nieuwe keukenladen
 In de kombuis (voor de leken onder ons: de keuken) bevindt zich een kastje waarin 3 draadmandjes geschoven kunnen worden. Deze mandjes zijn na meer dan 25 jaar oud en roestig geworden en het is de hoogste tijd dat ze vervangen worden. Onze voorkeur gaat uit naar draadmandjes van RVS, omdat deze veel langer mee zullen gaan. Uiteraard hebben deze mandjes geen standaard maten en het is een begin van een lange zoektocht. Al gauw is de conclusie dat ze speciaal gemaakt zullen moeten worden en vragen we bij diverse bedrijven offertes aan voor het op maat laten maken van 3 draadmandjes van RVS. Helaas wordt het duidelijk dat dit een bijzonder kostbare zaak gaat worden, de meeste offertes liggen namelijk zo tussen € 200,00 - € 400,00 per draadmand en dat vinden we toch echt boven een normaal budget uitkomen. Bovendien staan er nog wel meer zaken op onze “nog aan te schaffen” lijst die een hogere prioriteit hebben. We besluiten dus al gauw om de laadjes dan maar zelf te maken. Op naar de bouwmarkt dus voor hout, aluminium plaat en geleiderails. In het kastje zelf moeten enige aanpassingen gedaan worden voordat we de rail kunnen bevestigen. Ook nu maken we weer gebruik van Okumé hout, die we alvast bij de bouwmarkt op handzamer formaat laten zagen. De aluminiumplaat die we uitzoeken is voorzien van kleine gaatjes, die als bodemplaat dienst zal doen en voor een goede ventilatie zorgt.
Omdat we inmiddels op de boot wonen, maken we de laadjes één voor een, zodat we deze ook weer direct in gebruik kunnen nemen. Aan het eind van de middag is één laadje af en de andere twee zullen spoedig volgen.

Aanvulling:
Eindelijk…………het laatste keukenlaatje is af.
We zijn nu verlost van de roestige draadmandjes en hebben nu meer ruimte in een 3-tal prachtige op maat gemaakte laatjes. Weer een project af!
----------
 
 
10-01-2016, reactie van Carel
Wat een opluchting tussen alle het ellendige wereldnieuws: nieuwe keukenladen in de Pegasus (;-)
Veel succes met lade 2 en 3!
 ----------
     << Terug >>