Javascript staat uit. Voor een optimale werking moet Javascript worden ingeschakeld.

SailingPegasus.nl - Zeilen met de Pegasus - Blogdetails
Datum: 15-11-2015    We zijn verhuisd naar de boot
 Eindelijk is het dan zo ver, vanaf nu wonen op onze boot en is de Pegasus ons thuis!

Ons huis in Alphen stond al ruim 1 ½ jaar te koop, toen op 1 september 2015 er een jong stel kwam kijken. Nog geen twee dagen later kwamen ze nogmaals kijken, maar nu samen met de ouders van de man. Binnen een aantal dagen was het duidelijk dat zij het huis graag wilden kopen en werd er een deal gesloten. Natuurlijk jammer dat we er iets op hebben moeten inleveren, maar er zijn ergere dingen in het leven. Zij hadden een goede deal aan het huis en wij waren het eindelijk kwijt en konden aan ons avontuur beginnen. Per 1 december 2015 zal de overdracht officieel plaats vinden.Het afgelopen jaar zijn we heel erg druk bezig geweest met het uitzoeken van al onze spullen. Wat bewaart een mens veel in zijn leven. Fred heeft totaal geen moeite om dingen weg te gooien, daarentegen heb ik hier juist heel veel moeite mee. Ik kom namelijk uit een familie die heel veel verzameld. Dit virus heb ik in mijn jeugd opgelopen en ben het nooit kwijt geraakt. Of het nu schelpen zijn of een mooie steen in de vorm van een hart, een mooi oud knoestig stukje hout, olifantjes, boeken of rare gebruiksvoorwerpen van vroeger, dat maakt niet uit. Mijn beide ouders hebben op hun reizen ook het één en ander meegenomen, hiervan heb ik ook een deel geërfd. Gelukkig kan ik één en ander opslaan, voor later als we oud zijn en niet meer kunnen zeilen dan lijkt het me fijn om deze spullen om me heen te hebben. Deze opslag ruimte is beperkt, dus de hoogste tijd om alles eens goed onder de loep te nemen en een selectie te maken van wat ik echt wil bewaren. Het geeft me een goed gevoel, dat opruimen en is zeker een aanrader om je hoofd leeg te maken!

We brengen deze maanden dus door met het scannen van alle belangrijke papieren, zodat we alles digitaal hebben wat echt belangrijk is. De hoeveelheid aan boeken die ik verzameld heb in mijn leven en kan natuurlijk niet meegenomen worden. Kleine selectie gemaakt voor aan boord, een deel gaat naar mijn beide kinderen en een paar boeken worden verkocht via Marktplaats. Maar in deze tijd van de ebook, zit bijna niemand meer op “echte” boeken te wachten. Aangezien mijn oudste zoon ook besmet is met het verzamel virus, kan ik bij hem heel wat kwijt, mijn jongste zoon heeft het niet zo op verzamelingen, die hecht meer waarde aan een enkel stuk. Aan een aantal goede vrienden kunnen we ook één en ander kwijt en zo raakt het huis steeds leger. Wat niet bewaard, of weggegeven wordt aan familie en vrienden, gaat in dozen en deze leveren we af bij de kringloop en gezien het aantal keren dat we daar langs geweest zijn, zijn ze heel blij met ons!

De afgelopen maanden hebben we tussendoor ook een aantal aanpassingen gedaan op de Pegasus. We hebben o.a. een paar extra boekenplankjes gemaakt in onze “slaapkooi”, zodat ik mijn eigen bibliotheekje aan boord heb. Verder een plekje voor een paar kleine dingen die veel voor mij betekenen o.a. de twee olifantjes die ik van mijn jongste zoon heb gekregen, een ivoren beeldje van mijn vader en een Boeddha beeldje.

We rijden een aantal keren met de bus van Fred heen en weer van Alphen naar Rotterdam om alles over te brengen en elke keer vragen we ons af of we het allemaal wel kwijt kunnen en zijn we weer verbaasd wanneer alles opgeborgen is. Zondag 15 november is de dag dat we overgaan, vanaf nu wonen we op de boot. We zijn redelijk moe van de afgelopen weken, maar we hebben allebei een heel goed gevoel en voelen ons erg gelukkig op de Pegasus.

Een nieuw begin met in het vooruitzicht zeilen in mooie warme oorden, wat wil een mens nog meer?!
----------
 
 
4-12-2015, reactie van Carel
Beste Caroline en Fred
Wat een avontuur!
Wij wensen jullie goede ligplaatsen en goede vaart!
Met interesse zullen we jullie over de wereldzeeŽn volgen.
Hartelijke groet
Ria en Carel Vis
 
9-12-2015, reactie van Margriet van SY Madame Curie
Gefeliciteerd!!!
Wat fijn dat jullie avontuur kan beginnen.
 ----------
     << Terug >>