Javascript staat uit. Voor een optimale werking moet Javascript worden ingeschakeld.

SailingPegasus.nl - Zeilen met de Pegasus - Blogdetails
Datum: 22-04-2013    Weekend in Volendam
 Naar alle waarschijnlijkheid zal dit het laatste weekend zijn dat we in Volendam door brengen, want we hopen dat Schokker deze week klaar is met de rolfok repareren en de extra wegneembare voorstag plaatsen. Op weg naar Volendam zijn we langs Steven en Mylène (mijn oudste zoon en zijn vriendin) gereden. Sinds kort wonen ze samen in Amsterdam en kunnen altijd wel wat spulletjes gebruiken. Wij hadden nog vier stoelen over die zij goed kunnen gebruiken. De afgelopen week hebben we weer een aantal vloerdelen op maat gemaakt en in de beits gezet. We hadden extra hout meegenomen om ondersteunende balkjes te maken. Bij aankomst in Volendam twee weken geleden, constateerden we dat één van de kikkers achter los zat. Bij nadere inspectie bleek één van de bouten finaal afgebroken te zijn. De afgelopen week heeft Fred deze kikker thuis uitgeboord en opnieuw voorzien van schroefdraad. Zaterdagmiddag hebben we de kikker opnieuw bevestigd op het achterdek, voorzien van een extra verstevigingsbalk onderdeks. Weer een klusje geklaard!

Omdat het te koud was (we bleven 50ct muntjes in de stroompaal doen voor onze elektrische kacheltjes) zijn we binnen verder gegaan met de nieuwe vloerdelen te leggen. Het vloerdeel bij de kombuis is één van de lastigste om er in te krijgen en daarom hebben dan ook besloten om enkele kleine aanpassingen te doen aan een luikje wat zich daar bevindt.
We worden steeds vindingrijker om problemen op te lossen. Zo wilde ik heel graag een afsluitbaar afvalbakje aan de binnenkant van het deurtje onder het aanrecht bevestigen i.p.v. de afvalzak die nu aan een haakje hangt. Een ergernis die gemakkelijk op te lossen moest zijn dacht ik. Op internet wat rond gekeken naar bakjes van het juiste formaat, maar dat was geen succes. Of ze waren te groot, te klein en anders wel heel erg duur. Uiteindelijk bleek de oplossing dichterbij huis te vinden te zijn dan we dachten. We hadden ooit van de gemeente kleine groene afvalbakjes voor in huis gekregen. Laat dit nu net de juiste afmeting hebben en met een hele kleine aanpassing perfect om bevestigd te kunnen worden aan het deurtje. Soms is het wel handig als je iets bewaard…………
In de loop van de middag zijn we nog even naar de watersportzaak van Volendam gegaan. We kwamen namelijk tot de ontdekking dat we een stootwil mistte, alleen het lijntje hing nog aan de reling. Niet goed vastgemaakt (moet je toch eens leren om de juiste knopen te gebruiken hé Fred !!)? We hebben twee nieuwe stootwillen (fenders) gekocht en deze meteen voorzien van een lijn met goede knopen! Zaterdagavond heeft Fred verse vis met patatjes gehaald. Zondagochtend hebben we nog iets aan de vloer gedaan en één van de kastdeurtjes gedemonteerd. Deze gaat mee naar huis om voorzien te worden van gaas om te zorgen voor betere ventilatie van de koelkastcompressor. In de middag kwam de zon door en besloten we om de boot buiten verder schoon te maken. Fred stortte zich op het dek en ik heb de buizen van de bimini schoongemaakt. Voordat we onze nieuwe bimini er weer op zetten, wil ik eerst alle roestvlekken zoveel mogelijk verwijderd hebben van de buizen. Het was een behoorlijke klus, maar aan het einde van de dag zag het er aanzienlijk beter uit. Fred had gelukkig het ergste vuil kunnen verwijderen van het dek en ook dit zag er weer veel beter uit. Voordat we naar huis gingen hebben we de boot van ligplaats verlegd, zodat Schokker er maandag meteen mee zou kunnen beginnen.
 
Helaas konden we de auto niet in de haven zetten om onze spullen in te laden. De weg was afgesloten voor verkeer omdat er over de dijk van Volendam (dwars door alle toeristen) een wielerronde plaatsvond. Wat ons toch heeft verbaasd is de grote hoeveelheden toeristen die per bus en boot aangevoerd worden. Diverse gigantische boten (van het soort “Reisje langs de Rijn…”) waar horden mensen afrollen die achter “de dame met de paraplu” aan lopen om Volendam te bezichtigen. We zagen zelfs een buitenlands bruidspaar foto’s nemen op de dijk. Ook is het erg druk met politie en ambulances is ons opgevallen. Denk je met een dorp te maken te hebben……
 
Zo was er weer een weekend voorbij waarin we een aantal klusjes geklaard hadden.
----------
 
     << Terug >>