Javascript staat uit. Voor een optimale werking moet Javascript worden ingeschakeld.

SailingPegasus.nl - Zeilen met de Pegasus - Blogdetails
Datum: 10-04-2013    Naar Volendam
 Dinsdag hebben we een rondje Noord-Holland gedaan. Allereerst naar de firma Stroobach, www.stroobach.nl, in Haarlem om onze bestelling op te halen. We hebben nu in ieder geval genoeg stof in huis om een nieuwe huik en buiten kussens te maken. We hebben ook nog wat tips gekregen van de baas zelf en een stukje insteekbies mee gekregen om het uit te proberen. Het is altijd handig, wanneer je voor het eerst aan iets begint, om advies van deskundige mensen te krijgen.
 
Daarna reden we naar Amsterdam naar de boekhandel Datema, www.datema-amsterdam.nl. Sinds februari helpt Fred hun met allerlei pc en internet perikelen. Het was gezellig en we hebben gezamenlijk geluncht. Na nog even rond gesnuffeld te hebben in de boekhandel, gingen weg met een prachtige overzichtskaart C18 van Imray, Western Approaches to the English Channel and Bay of Biscay. Wanneer we uit Nederland zullen vertrekken is dit het gebied waar we het eerste mee te maken krijgen. Met behulp van deze kaart kunnen we nu al gaan plannen waar we voor anker willen gaan en welke plaatsen we aan willen doen. Op deze kaart is zelfs het stuk te zien wat we dit jaar naar toe willen gaan, Zuid-Engeland en Ierland.
 
Onze volgende stop was Volendam, naar de haven bij de zeilmakerij Schokker, www.zeilmakerijschokker.nl, waar onze boot sinds zondag ligt. Deze firma gaat een aantal dingen voor ons doen, de rolfok repareren, een extra wegneembare voorstag plaatsen, de radar van de mast verwijderen en een stormfokzeil aanpassen voor gebruik.
We hebben overlegd wat er precies moest gebeuren en besloten wat wel en niet te doen.
Nog even gecontroleerd of alles goed was op de boot en toen was het de hoogste tijd om weer naar huis te rijden. Natuurlijk kwamen we wederom in de avondspits terecht. Al met al was het weer een nuttig dagje!
----------
 
     << Terug >>