Javascript staat uit. Voor een optimale werking moet Javascript worden ingeschakeld.

SailingPegasus.nl - Zeilen met de Pegasus - Blogdetails
Datum: 7-04-2013    Van Roggebothaven naar Volendam
 
Zondag 7/4/2013 varen we om negen uur weg in de mist van de Roggebothaven. http://www.roggebothaven.nl In deze vriendelijke haven hebben we 2 jaar met veel plezier gelegen, maar omdat de afstand van Alphen aan den Rijn naar de Roggebothaven te groot is, willen we iets dichter bij huis.
                      
Voor de tijd van het jaar is het best wel koud, op de boot heeft zich een ijslaagje gevormd en door de ijslaag kunnen we niet door de ruiten van de sprayhood kijken. In de boot is het de hele ochtend niet meer dan 4 graden boven nul.
Het voordeel is wel dat er bijna niemand op het water is, lekker rustig en we kunnen dan ook zonder ophoud door de Ketelbrug (in steigers) en later door de Houtribsluizen in Lelystad.

Door het AIS systeem kunnen precies zien wanneer we Lelystad verlaten, van www.marinetraffic.com krijgen we automatisch een mailtje als we uit een haven vertrekken:
DEPARTURE of ship: PEGASUS
Port: LELYSTAD HAVEN
Time: Apr 7 2013 11:32AM (UTC)

(Time of arrival/departure is the time the vessel approaches the entrance/exit of the port respectively)
See the current position of the vessel "PEGASUS" if it is within the range of the system...

De oversteek van Lelystad naar Volendam is het warmste traject van deze zondag. De zon schijnt en de gevoelstemperatuur komt boven de 15 graden. Ook de bruine vloot vindt het een mooie dag, bij Volendam is het een hele drukte van meer dan 20 oude zeilschepen. Volgens de AIS zijn we om half vier in de middag in Volendam aangekomen. Nu maar hopen dat Schokker  www.zeilmakerijschokker.nl de rolfok kan maken.
 
----------
 
     << Terug >>