Javascript staat uit. Voor een optimale werking moet Javascript worden ingeschakeld.

SailingPegasus.nl - Zeilen met de Pegasus - Blogdetails
Datum: 14-03-2013    Boot, naaimachine en touwen.....
 Het is vandaag 5 jaar geleden dat Fred en ik elkaar ontmoet hebben en Vincent, mijn jongste zoon, is vandaag 21 jaar geworden! Een bijzondere dag dus.
 
Vandaag een vol programma.

Allereerst naar de boot toe om alles weer even te controleren. Het is opnieuw een beetje aan het winteren in Nederland, dus het kan geen kwaad.
Omdat we de rolfok willen laten reparen c.q. vervangen, hebben we maten nodig van de stagen en enkele details foto’s van de rolfok. Ook maak ik foto’s van de mast, giek en alle lijnen en blokken. Zo krijgen we steeds beter in kaart wat we in huis hebben en wat we eventueel willen aanpassen c.q. vervangen. We zitten ook te denken om te zijner tijd een zwemplateau te laten maken aan de achterkant van de boot. Het zijn nog vage plannen, maar toch even enkele foto’s en maten nemen.
 
Vervolgens rijden we naar Amsterdam toe.
Hier bevindt zich de winkel waar we onze BERNINA 215 B naaimachine gekocht hebben. Deze winkel zit in Amsterdam (www.woutersnaaimachines.nl). We zijn heel erg tevreden met deze naaimachine, welke erg degelijk is. Op dit moment is ons eerste project een nieuwe bimini maken, dit vordert gestaag. Helaas blokkeerde het spoelhuis gisteren ineens en kreeg ik het zelf niet voor elkaar om het weer in orde te krijgen. Na even gebeld te hebben met de winkel heb ik afgesproken vandaag langs te komen.

In de winkel aangekomen werden we vrijwel direct geholpen door de specialist in het repareren van machines. Normaal gesproken zouden we de machine moeten achterlaten voor een servicebeurt en hem dan 2 of 3 weken kwijt zijn geweest. Maar omdat we niet in de buurt wonen en speciaal hiervoor naar Amsterdam zijn gereden, nam de man meteen de moeite om even te kijken wat er aan de hand zou kunnen zijn. Uiteindelijk bleek dat er iets tussen het wiel zat van het spoelhuis. Kortom een “fluitje van een cent”, als je maar weet wat je doet en voorzichtig bent. Weer wat geleerd en altijd handig voor de toekomst als we onderweg zijn. De mensen van de winkel weten van onze plannen en zijn enthousiast over onze reisplannen.
Bijzonder aardige mensen en wanneer je een winkel op deze manier runt zullen de klanten zeker terug komen!
 
We hebben vandaag ook een afspraak met Ed van der Kooi, van de touwhandel in Amsterdam (www.touwhandel.nl).
Om 15:00 uur worden we enthousiast begroet  en stappen samen zijn zaak binnen. Deze staat vol met allerlei soorten touwen. Wat een verschillende soorten. Op de HISWA hebben we al even met hem gesproken en verteld wat onze reisplannen zijn. We hebben  goede lijnen nodig, die langdurig mee kunnen gaan. Ed is iemand die mee denkt en dat gaf ons meteen al een goed gevoel. Met ruim 18 jaar aan kennis op touw gebied, heeft hij een goede kijk op wat juiste lijnen voor ons kunnen zijn. Na de nodige uitleg, tips en adviezen van Ed, komen we tot een goede eind conclusie welke lijnen voor ons het meest geschikt zijn. Het worden dubbel gevlochten lijnen met een Dyneema kern.

Voor de schoten andere dan voor de vallen. Ed heeft voor ons nog twee mooie stevige klossen waar de lijnen opgerold worden. Deze kunnen later goed van pas komen. We worden het eens over de prijs en bezegelen deze met een stevige handdruk.
 
Omdat ik me meer wil gaan verdiepen in het splitsen van lijnen en het afwerken hiervan kregen we, naast de nodige tips, ook nog eens wat extra touw mee. Een bijzonder gebaar en onze dank hiervoor Ed.
Dit is een zaak waar we zeker terug zullen komen!
 
Inmiddels was het bijna vijf uur en tijd om naar huis te gaan.
Vanavond gaan Fred en ik uit eten bij de Griek, om ons 5 jarig jubileum te vieren!
----------
 
     << Terug >>