Javascript staat uit. Voor een optimale werking moet Javascript worden ingeschakeld.

SailingPegasus.nl - Zeilen met de Pegasus - Blogdetails
Datum: 5-02-2012    Klussen
 Februari 2012 begon met een koude front vanuit het oosten. Vrijdag 3 februari was het hele land in de ban van de sneeuw.

Zondag 5 februari zijn we even naar de Pegasus gegaan om te kijken hoe ze erbij lag. Zie bovenstaande foto.
Het was een laagje van 10 cm sneeuw. Nadat we het eraf geveegd hadden, zijn we naar binnengegaan. Gelukkig zorgde het elektrische kacheltje voor een temperatuur met plus cijfers.

Zeekaarten gekocht voor de reis naar de Kanaaleilanden deze zomer.
In Vlaardingen woont Piet die vervallen kaarten van de beroepszeevaart mee naar huis neemt. Dit zijn kaarten van de British Admirality die de beroepsvaart niet meer mag gebruiken, zelfs niet meer aan boord mag hebben. Voor de pleziervaart zijn deze kaarten nog uitstekend te gebruiken, ook omdat de meeste kaarten tot 2010 zijn bijgewerkt.
Piet sorteert de kaarten op nummer en bewaard ze voor iedereen die daar interesse in heeft. Afhankelijk van de kwaliteit vraagt Piet 3 tot 5 euro per kaart.
Vandaag heb ik 10 kaarten kunnen kopen van Piet voor het bedrag van 30 euro. Het uitgiftejaar van de kaarten varieert van 2005 tot 2010.
Je kan Piet mailen op vanderkaart@gmail.com of bellen naar 06 16600622 met kaartnummers van BA, en dan gaat hij kijken of hij deze kaarten heeft.

Pegasus klaarmaken voor het komende seizoen We zijn druk bezig om de Pegasus in orde te maken. Veel bekabeling ligt in de boot die van nergens naar nergens gaat. Oftewel draden die geen functie meer hebben. Al die kabels zijn we eruit aan het trekken, maar dan moeten wel de panelen even los. Zondag 18 maart is de kast naast de kaartentafel netjes gemaakt. Er lopen nu alleen nog wat kabels aan de zijkanten van de kast. Ook de Navtex moet eraan geloven. Dat deze niet werkte is logisch, de 12 V is niet aangesloten. Verder hebben we het gastenverblijf, de achterhut bakboord, leeg  geruimd en schoongemaakt. In onze eigen slaapkooi hebben we gaatjes in de planken onder het matras gemaakt voor de ventilatie. Het schijnt dat je liters vocht in een nacht verliest, en dat water moet ergens heen. Daarnaast hebben we nog verschillende projecten, zoals het verduisteren van de luiken, het kuiptafeltje, de vloer in de badkamer en saloon.
----------
 
     << Terug >>