Javascript staat uit. Voor een optimale werking moet Javascript worden ingeschakeld.

SailingPegasus.nl - Zeilen met de Pegasus - Blogdetails
Datum: 17-01-2020    Carieb - Bonaire, Feestdagen 2019/2020
 
In de weken voorafgaande aan de feestdagen beginnen we al met het versieren van de Nederlandse boten. Op de Pegasus hangen we binnen enkele kleine lampjes op, versieren de boel met echte kerstballen (ja, ja, die hebben we zelfs aan boord) en diverse andere versieringen. In de kuip zetten we onze (nep uitvouwbaar) kerstboompje op en hangen de gekleurde knipperende buitenlampjes op. Helaas hebben we niet voldoende lampjes om helemaal tot bovenin de mast te komen, maar daar zorgen de andere buurboten wel voor.
Het is ‘s avonds een erg leuk gezicht al die bootjes met extra verlichting. Ook in Kralendijk worden bomen en panden versierd. De etalages van de winkels zijn ook in kerstsfeer en zelfs cactussen krijgen een kerstmuts op. Zo komen we wel in de feeststemming! Het blijft wel  vreemd om Kerst te vieren met deze warme temperaturen.

Op het Wilhelminaplein is een ware Kerstmarkt met hapjes, drankjes en allerlei kerstartikelen die je kunt kopen. Tot onze verrassing is de kerstman ook aanwezig die met kleine kinderen op de foto gaat.
Natuurlijk willen wij, de Sailing Lady’s, ook met deze kerstman op de foto. Geduldig wachten we, tussen alle kleine kinderen, op onze beurt. Op schoot bij de kerstman op Bonaire!
Ho, Ho, Ho.....

Daarna wandelen over het plein, kopen wat snacks, luisteren naar de muziek en kijken naar de optredende kinderen. Er heerst een gezellige sfeer op het plein. In de winkelstraat is ook muziek staan er stalletjes met lekkere hapjes. We gaan op zoek naar oliebollen, maar hebben pech, want die waren net uitverkocht toen we bij het stalletje aankwamen. We lopen ook even langs het miniwinkeltje van ‘Cadushy’, waar de lokale drank verkocht wordt. De Amerikaanse zeilster die we kennen werkt hier een aantal dagen per week.
De Cadushy Vodka heeft een Gouden Medaille gewonnen in 2017 in “the world spirit competition.” Het is de enige Cactus Vodka ter wereld, en is gemaakt, uiteraard, van de Kadushi, de overvloedige cactus van Bonaire. Wij zeilers zijn (zoals jullie nu wel gewend zijn) altijd in voor een gratis proef drankje! Even een groepsfoto gemaakt, waar Hilde helaas niet op staat omdat zij de foto maakte.kte de foto!
John, Asha, Judith, Kate (achter de toonbank), Rob, Caroline, Fred, Rob en Patrick

En of we nog niet genoeg drank op hebben, gaan we ook nog maar even door naar ‘Little Havana’. Daar hebben we weer een super gezellige avond. Goed begin voor de komende feestdagen!
 

We maken weer onze jaarlijkse kerstfoto, ditmaal voor het bekende kunstwerk van Bonaire.
De reusachtige Flamingo is gemaakt door de kunstenaar Maria Koijck uit Groningen en brengt afval tot leven. Het is gemaakt van plastic afval dat gevonden is op het strand van Bonaire. Samen met de lokale bevolking, de 4Green Foundation en Groningen Schoon organiseerde zij de grootse clean-up op Bonaire ooit. Meer dan 250 mensen raapten troep van het strand, met de opdracht om het roze afval apart te houden. Dit werd voor dit kunstwerk gebruikt.

Patrick van de ‘Vivente’ maakt me helemaal gek met zijn verhalen over lekkere oliebollen. Elke keer wanneer we proberen oliebollen te kopen, mislukt dit. Op één van de HH middagen bij Diver’s Diner komt Patrick aanzetten met een grote schaal vol met oliebollen. Hij heeft zelfs aan de poedersuiker gedacht! Dat wordt smullen en we vallen direct aan. Helaas vindt de baas van Diver’s Diner het niet goed dat we zelf mee gebracht eten hier opeten. Wat een zeurpiet! We zijn op dat moment de enige klant en komen hier bijna dagelijks, dan kan hij toch wel een uitzondering maken? Hij is zeer vasthoudend en daarom eet ik demonstratief een oliebol op terwijl ik in het straatje er naast sta. De andere zijn nog creatiever en eten ze stiekem op. De houding van deze baas maakt hem zeker niet echt populair bij ons. Misschien moeten we onze HH uurtjes maar elders gaan doorbrengen. Jason is tenslotte ook al weg, omdat hij elders meer zou gaan verdienen. En degene die hier nu rondlopen om te bedienen hebben het licht ook niet uitgevonden!
Bedankt Patrick, het was een leuke verrassing!

We zijn met een gezellige groep Nederlanders hier en willen graag samen iets leuks doen met de feestdagen.  Asha en ik gaan een paar dagen eerder op onderzoek uit waar we op de 1e kerstdag met z’n allen kunnen eten. Rekening houdend met dat niet iedereen over een zelfde budget beschikt, hebben we uit eindelijk gekozen om bij ‘Cuba Compagnie’ te gaan eten. Daar hebben ze niet een speciaal Kerstmenu, maar kun je gewoon kiezen van het menu. Pim en Floyd (ook één van de jongeren die we hier hebben ontmoet en die op Bonaire werkt)  gaan gezellig mee. Iedereen heeft zich feestelijk uitgedost in Kersttinten. We zijn voorzien van rode kerstmutsen en rendier geweien. Rob en Hilde van de ‘Happy Hour’ hebben helemaal bijzondere kerstkleding aan. Hilde met rood bont kerstjasje en Rob zelfs in een fel groen kerstpak, inclusief stropdas. Fouter kan haast niet. We zijn een waar bont en vrolijk  gezelschap! Samen genieten we van een heerlijke maaltijd en hebben een hele gezellige 1e Kerst.
Kerstkoppel
Kerst 2019
De 'jonkies' Floyd en Pim

2e kerstdag vieren we het samen op de Pegasus. Even bijkomen met een eenvoudige maaltijd en lekker lui een filmpje kijken.
 
Een week later is het Oud en Nieuw en ook dit vieren we ook gezamenlijk. Al weken lang wordt er dagelijks vuurwerk afgeschoten en we vermoeden dat dit op oudejaarsavond alleen maar erger zal zijn. De wind staan richting de boten en daarom vinden de meeste zeilers het prettiger om in de buurt van de boten te blijven. We nodigen de andere Nederlandse zeilers uit om het op onze boot te vieren. We zorgen voor voldoende drank en hapjes en de andere nemen ook allemaal wat mee. Er wordt muziek gedraaid, gedronken en gegeten en dan is het middernacht. De glazen klinken en we wensen elkaar een gezond en goed zeiljaar toe. 2020 een jaar met nieuwe uitdagingen! We kijken naar al het vuurwerk wat van de kant afgeschoten wordt. Wat een prachtig gezicht! Helaas moeten we inderdaad constateren dat de resten van het vuurwerk niet alleen in het water, maar ook deels aan boord belanden. Gelukkig zijn we er op tijd bij en kunnen we het direct verwijderen. Het vuurwerk gaat nog uren en uren door.
 

De volgende dag, op 1e dag van het nieuwe jaar, worden we uitgenodigd om oliebollen eten bij de John en Asha. Ook dit is weer een gezellig samenzijn, met voldoende bubbels en lekkere hapjes. Asha is de perfecte huisvrouw die het maar wat druk heeft met het aanvoeren van nieuwe hapjes.
Het waren fijne feestdagen en we zijn benieuwd wat het nieuwe jaar ons zal brengen.

----------
 
 
18-05-2020, reactie van Ludmilla
Gelukkig Nieuwjaar, hihi. Lijkt me warm, met die kerstjasjes aan en kerstmutsen op.....
 ----------
     << Terug >>