Javascript staat uit. Voor een optimale werking moet Javascript worden ingeschakeld.

SailingPegasus.nl - Zeilen met de Pegasus - Blogdetails
Datum: 15-03-2020    Carieb - Bonaire, Zeilers en Happy Hour
 Het is erg leuk om zeilers, die we ook al in voorgaande jaren hebben ontmoet, opnieuw te zien. Met een aantal hebben we tussendoor contact gehouden. Ook leren we nieuwe zeilers kennen zoals Judith en Patrick van de ‘Vivente’, waarmee we al gauw een leuk contact hebben. Zij zijn hier al enige tijd en nu ook ‘echte’ Bonairianen geworden. Zij werken beide bij het bedrijf Epic Tours en daardoor leren we al gauw andere collega’s van hun kennen.

Hoezo veel bier ?
 
Zo ook Pim, een leuk jonge gast die een jaartje er tussen uit is en op Bonaire werkt en lekker feest met zijn leeftijdgenoten. Hij is heel open en vrolijk en sluit zich af en toe bij ons ‘oudjes’ aan tijdens de HH’s. Door Pim leren we ook andere jongeren kennen. We voelen ons geestelijk jong en zijn af en toe redelijk gestoord, misschien is dat dan ook wel de reden waarom we al snel een klik met de ‘jeugd’ hebben.

Pim
 
Ook een aantal buitenlandse zeilers zien we met vaste regelmaat. Na een aantal weken komen ook Asha en John van de ‘Asha’ aan bij Bonaire, die we al meerdere keren op verschillende plekken hebben ontmoet.
Borrelen met John en Asha
Rob en Kate uit Amerika
 
Het is een gezellige groep Nederlandse zeilers waarmee we samen genieten van de (bijna) dagelijkse Happy Hour uurtjes waarbij de alcohol rijkelijk vloeit. Eén van onze favoriete plekke, ‘Divers Diner’, is een gezellig restaurant met uitzicht op het water en op ongeveer 5 minuten lopen vanaf de dinghy dock (steiger). De prijzen zijn hier zeer schappelijk. Jason is één van de obers die deze plek een bijzonder tintje geeft. Al gauw weet hij van iedereen wat er gedronken wordt en zodra we in beeld zijn staat het bier en de wijn al klaar!
Divers Diner
Zonsondergang

Af en toe gaan we naar de overkant en doen we HH bij Karels, wat een iets moderne tent is en daardoor ook iets duurder. Helaas is de bediening rampzalig, soms moet je wel een half uur wachten voordat er iemand komt om je te bedienen.

Op vrijdagen is er HH bij El Mundo, een restaurant dat in de winkelstraat gevestigd is. Hier krijg je tijdens HH ook nog eens gratis een paar snacks, wat wij als Hollanders natuurlijk zeer weten te waarderen! Het eten is hier ook erg goed, zeker de spareribs, waarvan het vlees gewoon van het bot valt. De hoeveelheid is ook gigantisch, want soms past de rib niet eens in zijn geheel op je bord. Het personeel is uitermate vriendelijk en met de eigenaar maken we af en toe een praatje.

El Mundo
 
Muziek
Op dinsdagen is Divers Diner gesloten en dan mogen de zeilers (en niet zeilers) die muziek willen maken gebruikmaken van het terras.
Lokale gitarist speelt mee
Wij zijn publiek

Iedereen neemt dan je zijn eigen drank en snacks mee. Onder onze zeilvrienden is Hilde wel de meest muzikale van het stel. Zij bespeelt verschillende muziekinstrumenten en zit ook, met mensen van het eiland, in een bandje.

Hilde in haar element !
 
Niet iedereen is gezegend met het zelfde talent, maar het gaat om het enthousiasme tenslotte. Dit zijn altijd wel gezellige middag/avondjes waarbij er vanzelf publiek toestroomt. We gaan ook een paar keer naar een optreden van de band waarin Hilde speelt en eten dan gezellig met zijn allen.

De bar Little Havana organiseert vaak leuke avonden met muziek, deze beginnen pas na 22:00 uur. Open podium avonden zijn erg populair en zeker de avonden wanneer er bekende artiesten optreden, zoals ‘Miss Montreal’ (Sanne Hans). De sfeer is goed en het is er altijd super druk. Ook treedt er weleens de ‘oude’ DJ Ferry Maat op (die op dit eiland woont). De ouderen onder ons kennen deze Nederlandse Dj vast nog wel. We beginnen vaak in het weekend bij DD en dan ergens een hapje eten en daarna naar ‘Little Havana’, waar we dan tot in de vroege uurtjes blijven hangen. Er worden heel wat biertjes, wijntjes, rumpunch of rum colaatjes genuttigd. De meeste tijd is het echt een wonder dat we nog enigszins recht naar de dinghy dock (steiger) kunnen lopen. Dan hebben we het nog niet eens over hoe we vervolgens naar de boot varen en dan ook nog eens de dinghy moeten ophijsen. Maar, we hebben het altijd heel gezellig!
 
Bij Cuba Compagnie kun je naast goed (maar wel prijzig) eten ook op de donderdagavonden salsa dansen. Moeten we toch maar een keertje op salsa les hé Fred!
 
Naast alle HH aan de kant, doen we af en toe ook een HH op één van de boten, waarbij iedereen zijn eigen drank en lekkere hapjes meeneemt. Soms wordt er zelf muziek gemaakt maar ook kiezen we om en om nummers uit die we dan draaien. Hierdoor is het aanbod van muziek zeer gevarieerd en zeker na de nodige biertjes zit de sfeer er al gauw in. Er wordt luid meegezongen en we hebben de grootste lol! Ook deze gezellige avonden gaan vaak door tot in de late uurtjes.

----------
 
 
16-05-2020, reactie van Milla
Zeg... Éten en slapen jullie nog tussen door?! Ik zie alleen maar HH... Hahaha!!!
🤣
 
16-05-2020, reactie van Joke Laene
Jullie genieten volop van het goede leven
 ----------
     << Terug >>