Javascript staat uit. Voor een optimale werking moet Javascript worden ingeschakeld.

SailingPegasus.nl - Zeilen met de Pegasus - Blogdetails
Datum: 30-09-2019    Message in a Bottle
 
In maart 2019 staken wij de oceaan over van Kaapverdie naar het Caribisch gebied (Barbados). Tijdens deze 21 dagen durende zeiltocht,  heb ik een fles overboord gezet. Al eerder is een fles gevonden in Nederland, maar die had ik dan ook in de Noordzee overboord gegooid. Het blijft altijd spannend waar en wanneer een fles ooit gevonden wordt.
28 maart 2019
 
De boodschap in de fles wordt opgerold in een waterdicht zakje gedaan. De fles is een whikey fles van Fred die ik met een kurk afsluit en daarover heen een laag lak (zoals men dat vroeger deed) en daarna de schroefdop. En dan maar duimen dat de fles niet lekt en heel blijft!
De boodschap in de fles

Op 3 september 2019 ontvingen wij een zeer enthousiast mailtje van Stephanie (uit Canada) en Christopher (uit Italië), dat zij mijn fles gevonden hadden op het eiland Anguilla.  De fles had dus ruim 2200 zeemijl (ongeveer 4000 km) afgelegd en was heel gevonden op het strand. Stephanie en Christopher wonen al enige tijd op het eiland en hebben een restaurant bij het strand. We zullen deze mensen zeker bezoeken zodra we in de buurt van het eiland zijn.
En hier is het bewijs !
 
Het eiland Anguilla behoort tot de Bovenwindse eilanden en ligt boven het eiland Sint Maarten. Het is niet zo'n groot eiland groot, slechts 91 vierkante km.
Wie wil nu niet naar zo’n prachtig eiland toe?

----------
 
 
6-05-2020, reactie van Freek
Ik heb in een schitterende baai in een natuurgebied in Anguilla geankerd. Met alleen een eenvoudig maar super kreeftrestaurant. Mooie herinneringen. En voor jullie een fantastisch vooruitzicht!
 
6-05-2020, reactie van Paula Burger
Wat leuk dat jullie bericht hebben ontvangen van de weg gegooide fles.
Wellicht ontmoeten jullie die lui op jullie zeil tocht een keer zou leuk zijn.
Succes met de volgende fles. Groetjes van Paula. Hoor wel weer van jullie.
 ----------
     << Terug >>