Javascript staat uit. Voor een optimale werking moet Javascript worden ingeschakeld.

SailingPegasus.nl - Zeilen met de Pegasus - Blogdetails
Datum: 5-09-2019    Carieb - Curacao, deel 2
 
Naar de werf
Twee weken geleden is met de werf, Curacao Marina, afgesproken dat we vandaag daar heen varen en dat morgen (op de verjaardag van Fred) de boot uit het water wordt gehaald. De boot moet worden voorzien van een nieuwe antifouling en we gaan nog enkele andere klussen (laten) doen.
In de ochtend vertrekken we van het Spaanse water naar Willemstad waar de werf gevestigd is. Het is maar twee uur varen, dus we hebben alle tijd. Op de motor varen we rustig naar Willemstad en willen net de brug oproepen wanneer we zien dat hij al open gaat. Achter ons komt een gigantische motorboot aan, deze zal ons wel voor zijn geweest met het oproepen. De Pontjesbrug schuift opzij en wij varen de stad in onder toeziend oog van vele toeristen die op de brug en op terrasjes uitkijken over het water. We varen onder de Koningin Julianabrug door naar het ‘Schottegat’, waar je onder meer een Raffinaderij en een containerhaven vindt. Meteen na ‘Fort Nassau’ slaan we rechtsaf richting de Marina en leggen de boot aan de langsteiger bij de helling.

Oude stadsmuur van Willemstad


Restaurant de Gouveneur

 Julianabrug

Verjaardag van Fred
De volgende dag is Fred jarig en dat vieren we samen nog een klein beetje. Zijn verjaardagscadeau heeft hij namelijk al gehad. Hij wilde al een poosje een muziekinstrument leren bespelen en uiteindelijk leek het hem wel leuk om keyboard te hebben. Deze hebben we gekocht toen we op het Spaanse water lagen. Dat wordt dus flink oefenen voor Fred.
De volgende dag wordt de Pegasus pas in de loop van de middag uit het water gehaald en dan is pas goed te zien hoe de stand van zaken is m.b.t. de antifouling. Hierover meer in een apart blog.
 
Pegasus aan de wachtsteiger

Auto huren
Via Ineke en Riens (van de Zeezwaluw) hebben we een telefoon nummer doorgekregen van Luuk (+59995269867), een man die auto’s verhuurd voor een schappelijke prijs. Het kost 850 NAF per maand (€ 425,00). We hebben afgesproken dat hij de auto bij de werf komt brengen zodat we vanavond er al gebruik van kunnen maken om uit eten te gaan om de verjaardag van Fred te vieren.
 
Uit eten
Via internet vind ik een aardig restaurant ‘Rozendaels’, met een gezellige ommuurde tuin met palmbomen en een mooi liefdes beeld. De muren zijn versierd met zeer kleurige metalen leguanen (het beeld Curaçao).
   
Symbool van de liefde
 
Voorgerecht
Hoofdgerecht


De jarige met desert

Tijdens de lekkere maaltijd beseffen maar al te goed hoe bevoorrecht we zijn om zo te kunnen genieten van ons huidige leven. We zeggen ook steeds vaker dat we elke dag als een cadeautje zien en zoveel mogelijk plezier hebben.

Op het leven!

----------
 
     << Terug >>