Javascript staat uit. Voor een optimale werking moet Javascript worden ingeschakeld.

SailingPegasus.nl - Zeilen met de Pegasus - Blogdetails
Datum: 2-05-2019    Carieb - Barbados naar Grenada, deel 1
 
We vertrekken op 2 mei 2019 naar Grenada, want daar kunnen tenminste een nieuwe buitenboordmotor kopen en wellicht nog meer dingen die we nodig hebben.
Het is ongeveer 147 zeemijlen, dat wordt weer één nachtje wachten draaien. In de ochtend maken we ons klaar voor vertrek. Bij het ophalen van het anker blijkt dat deze muurvast achter een rots zit. Fred probeert eerst op eigen kracht het anker los te krijgen maar dit lukt echt niet. Dan geef ik wat meer gas om zo te proberen het anker los te trekken. Na een aantal verwoede pogingen lukt het eindelijk.
We zeilen weer, wat een heerlijk gevoel! Het is een mooie dag en met behulp van de windautomaat is het een redelijk rustig dagje varen. Aan het eind van de dag neemt de wind af en zetten we de motor bij.
We hebben weer een mooie zonsondergang om van te genieten en het belooft een rustig nachtje te worden. De nacht is aardedonker vanwege het ontbreken van de maan.
De volgende ochtend zetten we de zeilen in ‘melkmeisje’ stand en zeilen zo rustig richting Grenada. Rond 10:30 uur komt een bewolkt Grenada in zicht en verwisselen we de Barbados vlag voor die van Grenada. We willen ankeren aan de zuidkant van Grenada, in ‘Prickly Bay’.
Zodra we de baai binnen varen, laten we het zeil zakken en draaien enkele rondjes om te bekijken waar we zouden kunnen ankeren. Het ligt redelijk vol met bootjes en we besluiten om dan maar eerst aan een mooring te gaan liggen en later zien we wel weer. We roepen de Marina (http://pricklybaymarina.com) op om te vragen welke mooring beschikbaar is, maar krijgen geen reactie. Dan zoeken we zelf maar een leuke mooring uit. Zodra we liggen komt er meteen een dinghy naar ons toe van de haven met de mededeling dat we ons direct moeten melden in het havenkantoor. Nadat we de dinghy te water hebben gelaten roeien we naar de kant toe, bij gebrek aan de bbm.
Bij het kantoor betalen we voor één weekje voor de mooring. We kunnen hier gratis gebruik maken van de douches, waar ik me zeker op verheug! Volgende week bekijken we wel waar we voor anker zullen gaan in de baai, eerst de omgeving een beetje verkennen. Immigratie was al dicht, dat wordt dus morgenochtend. Dan is het de hoogste tijd voor ons bekende welkomstdrankje. We doen dit in de ‘Tikibar’ van de Marina. Hier zullen we vast vaker komen!

----------
 
     << Terug >>