Javascript staat uit. Voor een optimale werking moet Javascript worden ingeschakeld.

SailingPegasus.nl - Zeilen met de Pegasus - Blogdetails
Datum: 3-05-2018    Vertrek naar de Kaapverdie, deel 1
 
Woensdag 2 mei 2018
Na 4 maanden in Gambia te zijn geweest nemen we nu afscheid van dit deel van Afrika. Het blog met een terugblik over onze laatste maanden in Gambia volgt later.
De afgelopen weken zijn er niet zoveel nieuwe boten op de anker plaats bijgekomen, alleen de catamaran “Nina” met een echtpaar uit Duitsland arriveerde toen ik in Nederland was. Fred heeft al enig contact met ze gehad en bij mijn terugkomst maak ik kennis met Franz en Angela. Nadat we een aantal keren bij elkaar koffie hebben gedronken besluiten we tegelijkertijd richting de Kaapverdische eilanden te vertrekken.
De laatste dagen voor ons vertrek ontdoen we de mast en stagen zoveel mogelijk van al het stof, spoelen het zand van de zonnetent en doen voor de laatste keer boodschappen om voorraad aan te vullen voor onderweg. De eilanden liggen weer iets noordelijker, zelfs iets hoger dan Dakar in Senegal. We bereiden ons voor op een tocht van 4 á 5 dagen, want over het algemeen komt de wind uit het noorden waardoor het niet zo eenvoudig is om rechtstreeks naar de eilanden te zeilen. We zullen daarom de eerste dag, ruim uit de kust, richting Dakar zeilen en daarna in noordwestelijke richting het eiland Sal. Dit eiland zal onze eerste bestemming zijn als alles goed verloopt.
 
We nemen zo langzamerhand afscheid van de lokale bevolking bij Lamin Lodge en delen nog enkele kleine typische Hollandse souveniertjes uit aan degene waar we het meeste contact mee hebben gehad. Onze mascotte FRITZ wordt ook nog even op de foto gezet met de wereld beroemde Pieter, eigenaar en oprichter van Lamin Lodge. Met Pieter hebben we de laatste tijd regelmatig contact gehad en dronken vaak samen een biertje. Ik ga op de foto met de Yara en Oumie, twee vriendelijke dames van het restaurant. We bedanken één van de boot boys “Buba” die ons de laatste weken elke dag vers brood heeft bezorgd. Niet te vergeten onze vaste taxichauffeur “Screw”, die ons blijft volgen en natuurlijk onze Gi (Gi-Boy) die ons vanaf het begin heeft geholpen met van alles en nog wat en waar we een speciale band mee hebben opgebouwd. Dit blijft toch wel één van de nadelen van onze manier van reizen, dat je na een aantal weken (of maanden) weer afscheid moet nemen van mensen die je vrienden zijn geworden. Met een aantal zullen we zeker contact blijven houden!
Pieter en FRITZ
Yara, Caroline en Oumie
Fred, Screw en Caroline
Buba
Woensdag is het dan zo ver!
Gi komt nog even op zijn paddle board langs om voor de allerlaatste keer dag te zeggen. Hij is dankbaar voor wat we voor hem en zijn familie hebben gedaan en wij wat hij voor ons heeft kunnen betekenen. Enigsinds emotioneel nemen we afscheid van elkaar.

Gi en Caroline
Rond 10:00 uur blazen we op onze koperen toeter ter afscheid en worden enthousiast uitgezwaaid door de Engelsman Ed, Gi en Buba. We varen de rivier op richting Banjul om daar uit te klaren. Franz en Angela van de Duitse boot varen voorop en na een uurtje varen gooien we het anker uit bij Banjul. Frans en Fred gaan samen naar de Immigratie voor het papierwerk. Ondertussen maak ik nog een beetje verder schoon en doe de laatste klusjes om echt te kunnen vertrekken. Om 12:00 uur verlaten we Gambia, op naar een nieuw avontuur!

----------
 
     << Terug >>