Javascript staat uit. Voor een optimale werking moet Javascript worden ingeschakeld.

SailingPegasus.nl - Zeilen met de Pegasus - Blogdetails
Datum: 23-10-2017    Terugblik
 We blikken even terug op de afgelopen 1 ½ jaar, sinds ons vertrek op 9 mei 2016.
 
We zijn nu 662 dagen onderweg
Hebben 3 landen en 2 continenten bezocht
10 eilanden aangedaan
1 Oceaan bevaren
3029 Zeemijl afgelegd
429 uur op de motor gevaren
9x een auto gehuurd
4000 km gereden met een huurauto
24 havens bezocht
29x voor anker gegaan
5x aan een mooring gelegen
1x op de kant gestaan met onze boot
Kit heeft 1x gezwommen, al was dit niet geheel vrijwillig
1x terug naar Nederland (alleen Caroline)
Engels, Spaans, Portugees, Arabisch en Franse talen geprobeerd te spreken.
Nederlandse, Belgische, Duitse, Ierse, Engelse zeilers leren kennen
4 Nederlanders die in het buitenland wonen ontmoet
De hoogte punten in vogelvlucht van Fred:
Aankomst in Gijon, dat was de eerste grote stap van onze wereldreis.
In Portimão aankomen met de boot i.p.v. met het vliegtuig.
Het vieren van mijn 60e zestigste verjaardag zonder familie en vrienden en dan toch zo verrast worden met leuke kaarten en cadeautjes.
Verblijven in Marokko zonder me een toerist te voelen.
Andere culturen en landen ontdekken.
Lange overtochten zeilen.
 
De hoogte punten in vogelvlucht van Caroline:
Het oversteken, nachten doorzeilen en genieten van de heldere sterrenhemel.
Dolfijnen en bijzondere vissen.
Andere culturen, landen ontdekken en de autoritten.
Bijzondere ontmoetingen met Nederlandse Wereldvrouwen die in Marokko wonen.
Zeilers die goede vrienden zijn geworden.
Weekje terug naar Nederland om familie en vrienden te bezoeken.
Mijn oudste zoon Steven, Mylène en kleindochter Bobby ontmoeten op Tenerife en samen 10 dagen doorbrengen.
Verjaardag, Kerst en O&N vieren in het buitenland, dat blijft apart.
 
Wat missen we?
Natuurlijk onze familie en vrienden. Het contact wordt wel degelijk anders, maar gelukkig maken we veelvuldig gebruik van de sociale media, zoals WhatsApp, Skype en Facebook. Ik mis het knuffelen, lekker even vasthouden zonder iets te hoeven zeggen van familie en vrienden. Mijn kinderen en kleindochter Bobby, die nu zo snel opgroeit. Het “bakkie koffie” doen samen met mijn beste vriendin Anneke. Lekker op stap met mijn aller oudste vriendin Ludmilla, die meer een soort zus van mij is.
Dan natuurlijk de geijkte dingen op eetgebied zoals: hagelslag, drop, moorkop of Tom Poes, broodje kroket, nasi met saté saus en zo kan ik nog wel even doorgaan. Maar nu spreek ik alleen voor mijzelf, want Fred mist al deze materiele dingen op eetgebied allemaal niet zo erg. Zolang hij maar ergens Whisky kan kopen is het al gauw goed.
 
Ons leven is echt veranderd
We doen zoveel nieuwe ervaringen op en raken ook steeds meer op elkaar ingespeeld. We zijn als een geolied stel samen. Natuurlijk heeft een ieder zo zijn eigen kwaliteiten en taken aan boord, maar toch doen we veel samen. We lopen allebei dag- en nachtwachten, bepalen samen waar en wanneer we ergens heen gaan, zetten de routes uit, halen weerkaarten binnen en verdiepen ons in het land of plaats waar we heen gaan. Degene die wacht heeft is de kapitein en maakt in eerste instantie de beslissingen, maar er is altijd ruimte voor overleg in geval van twijfel. Uiteraard zitten er ook wel eens dingen tegen, maar ook daar komen we altijd wel weer uit. We zitten nu eenmaal in het zelfde “schuitje”! We voelen elkaar steeds meer aan en zoeken samen naar oplossingen voor eventuele problemen die zich voordoen. We zijn aan elkaar gewaagd en het houdt ons scherp!
                       
Natuurlijk is niet alleen de omgeving waarin we wonen veranderd. We genieten van de lekkere buitentemperatuur, warmer zeewater en de fantastische uitzichten die elke keer weer anders zijn. Ander eten, drinken, culturen en mensen die we ontmoeten, zowel zeilers als de lokale bevolking. We komen zonderlinge bootjes tegen met excentrieke zeilers aan boord, kortom mensen van allerlei pluimage. Misschien worden wij na een paar jaar over de wereldzeeën rond gevaren te hebben ook wel als “excentriekelingen” bestempeld. We voelen ons in ieder geval al een beetje “zee zigeuners”.
We mogen dan, in sommige ogen, leven op/in een “beperkte” ruimte, maar wij hebben de hele zee tot  “achtertuin” en wie kan dat zeggen. De tochten naar nieuwe plekken, de rust op zee (als het niet stormt) daar voelen we ons wel bij.
                        
Terugkijkend op de afgelopen 1 ½ jaar kunnen we niet anders zeggen dat ons vertrek een hele goede beslissing is geweest. We voelen ons goed, zijn erg gelukkig samen en ook Kit heeft het reuze naar zijn zin op de Pegasus. Kortom deze manier van leven bevalt ons uitstekend!

----------
 
 
24-10-2017, reactie van Carel en Ria Vis
Gefeliciteerd met jullie uitstekende beslissing om de zee op te gaan!
Bedankt voor jullie mooie kart uit La Gomera (verzonden 11/10/2017 aangekomen op 24/10/2017)
(Zeepost?)
Hartelijke groet
Ria en Carel
 
24-10-2017, reactie van René
Een mooie terugblik en fijn dat jullie tevreden zijn. Ik heb nooit kunnen bevroeden dat je je zo veel en lang kunt vermaken op of rond de Canarische eilanden, zij het dat dat niet helemaal een vrije keus was. Oorspronkelijk lag het toch in de bedoeling dat jullie al eerder aan de grote oversteek zouden zijn begonnen? Ik ben zuinig omgesprongen met de 24 bieren die ik vanwege mijn pensionering van jullie heb gekregen. Er zijn er nog 3: Broeder Bier, Muifel Lentebock en Shakespeares Oatmeal Stout. 2 (vruchtenbieren, die vind ik niet om te drinken) heb ik er weggegeven aan de bloemenman bij mij op de hoek, die er juist verzot op bleek te zijn. Dus 19, allemaal zeer verschillend van aard heb ik er nu gedronken en dus 19 keer heb ik in ieder geval even aan jullie gedacht. Eén keer werd ik ruw uit mijn gedachten weggerukt, toen ik naar buiten keek en de kat van de buren in mijn tuin zag sch.....
Van alle bieren verdient 'Houten Kop' (brouwerij Strubbe in Ichtegem, Belgié) een speciale aantekening. Het doet zijn naam eer aan. Het ziet er zo onschuldig blond uit met z'n 6,5%, maar hij komt echt aan.
Met pensioen zijn bevalt tot nu toe uitstekend, volgens mij echt iets voor jullie om naartoe te varen. Ik ga de Broeder Bier maar eens aanspreken. Groet!!
 
25-10-2017, reactie van Paula Burger
Ik vind het steeds weer interessant wat jullie allemaal al in een jaar beleefd en gezien hebben.
Leuk om jullie hoogte punten terug te lezen waar jullie geweest zijn, de prachtige foto's die jullie steeds meesturen. Fijn dat jullie het zo goed samen voor elkaar en met elkaar hebben, houd vol en wens jullie nog veel mooie plekjes op deze aarde en hopelijk weer ook een keer tot ziens.
Kreeg vandaag jullie kaart uit La Gomera erg bedankt dat jullie aan mij denken en af en toe een kaartje sturen vind ik erg leuk. Groetjes van Paula.
 ----------
     << Terug >>