Javascript staat uit. Voor een optimale werking moet Javascript worden ingeschakeld.

SailingPegasus.nl - Zeilen met de Pegasus - Blogdetails
Datum: 22-10-2017    Haakprojecten
 Vlak voor ons vertrek ben ik weer begonnen met haken en heb ondertussen alweer een paar projectjes gemaakt. Het is een leuke bezigheid voor onderweg sinds ons vertrek uit Nederland. Zo heb ik een aantal familieleden en vrienden blij gemaakt met mijn eigen gemaakte producten. Meestal maak ik gebruik van een bestaand patroon die ik soms aanpas naar mijn eigen inzicht. 
 
Mijn laatste project was toch wel één van mijn favorieten! Een Pippi Langkous pop haken voor de 2e verjaardag van mijn kleindochter Bobby. Ik vond een tweetal patronen en heb deze gebruikt als basis voor deze pop en verder mijn creativiteit erop losgelaten. Heel vaak heb ik stukken weer uitgehaald omdat ik niet tevreden was met het resultaat. Hoezo perfectionistisch? Natuurlijk moet het perfect zijn, het is tenslotte voor mijn kleindochter! Het moest een pop worden die ze aan- en uit kan kleden. Ik heb zoveel mogelijk details aangebracht, want daar letten kinderen van deze leeftijd op, zoals oortjes, neusje en een naveltje. Rode laarsjes omdat ze die zelf ook heeft en extra kleertjes, rugzak en natuurlijk ook het aapje meneer Nilsson. Het was nog een hele klus, want het moest af zijn voor haar verjaardag en dan ook nog opgestuurd worden. Op 8 oktober 2017 is mijn kleindochter 2 jaar geworden, maar jammer genoeg was het pakketje met de pop nog niet binnen, het  kwam ietsje later. Gelukkig maakt dat op deze leeftijd nog niet zoveel uit. Het was een groot project en heeft enige maanden geduurd voordat de pop klaar was, maar het resultaat mag er zijn (al zeg ik het zelf).
Ik heb het met heel veel plezier en liefde gedaan en hoop dat Bobby hier nog jaren plezier van zal hebben.
 
Hieronder het resultaat van Pippi Langkous. en nog een paar andere haakprojecten die ik de afgelopen jaren heb gemaakt.
Zo zie je maar weer, we zijn niet alleen maar met zeilen bezig!
  En nog een paar andere haakprojecten die ik de afgelopen jaren heb gemaakt.

----------
 
 
22-10-2017, reactie van Ludmilla
Wat ontzettend leuk al die haakbeestjes.
Echt knap hoor, die Pippi!!
En mijn rendiertje en mijn kok staan er ook bij!
De kok hangt nog steeds superviserend
in mijn keuken en mijn rendiertje zit altijd naast me
als ik aan de pc zit, mét jullie Pegasus-button
zijn borst gespeld!
😄
 
22-10-2017, reactie van Odette
Erg leuk die haakprojecten zeg.

Ziet er zo goed uit.

Ik zou bijna ook beginnen met haken. Ik moet namelijk heel rustig aan doen en weet nu ff niet wat ik kan doen, ben tenslotte of aan het lesgeven op school, of met lesvoorbereiding bezig, of aan het sporten. Dat kan nu even niet. Haken lijkt me dan wel wat. Zal alleen even wat wol moeten kopen.
 
22-10-2017, reactie van Ludmilla
Ik verzin inene een leuk woordgrapje:
Kapitein Haak!!! 😁
 
23-10-2017, reactie van Joke Laene
Wat ontzettend leuk en erg knap gemaakt al die beestjes en natuurlijk de fantastische Pippi Langkous
 ----------
     << Terug >>