Javascript staat uit. Voor een optimale werking moet Javascript worden ingeschakeld.

SailingPegasus.nl - Zeilen met de Pegasus - Blogdetails
Datum: 20-06-2017    San Miguel - Las Galletas (Tenerife) deel 1
 
We nemen voorlopig weer afscheid van Nick en Anne en vertrekken naar de volgende haven, Las Galletas. Het is maar 3 zeemijl varen en dat doen we dus maar even op de motor. In deze haven hebben we een plekje gereserveerd voor de komen 12 dagen omdat mijn oudste zoon met zijn gezinnetje 10 dagen naar Tenerife komen en in Las Galletas in een appartement zullen vertoeven. Ondanks dat ik relatief gezien pas in Nederland ben geweest kijk ik er enorm naar uit om mijn zoon Steven, schoondochter Mylène en kleindochter Bobby weer te zien en tijd met ze door te brengen.
 
De haven
De Marina heet officieel Marina del Sur en is goed beschermd tegen swell door een hele hoge kademuur. Vanaf de boot hebben we een prachtig gezicht op de bergen van Tenerife. Peter van de “Sealove” had ons al gewaarschuwd dat er in de haven een boot afgezonken was waarvan alleen nog een deel van de mast biven water uit steekt. Opletten dus! Het is een bijzonder vreemd gezicht wanneer je er langs vaart. Je zult het maar niet weten, dan kom je toch voor een rare verrassing te staan. Vlak voor de haven ingang roep ik de Marina op en krijg te horen bij welke steiger we kunnen aanleggen. De havenmeester staat ons al op te wachten en helpt met aanleggen. De plek is erg nauw en liggen tussen twee huur/lesboten ingeklemd. Hier is het wederom met de kont van de boot naar de steiger toe. Zodra we helemaal gesetteld zijn wandel ik naar het havenkantoor. Deze bevindt zich, net als in San Miguel, in een blauw/wit vierkant gebouw vlakbij de hoge kade muur. Ik word hartelijk ontvangen door een beetje Engels sprekende dame. Zij voorziet mij van de nodige informatie voor een aangenaam verblijf in deze haven. Geeft ons ook nog even het adres van een dierenarts voor Kit. De toegang voor de douches en het hek van de ponton is met een kaartje, borg is € 10,00. De wasmachines staan in een aparte ruimte en zijn vrij toegankelijk, maar hier moet je wel munten voor kopen (paar euro) bij het havenkantoor. We liggen vlakbij de grote catamaran die 2x per dag volgeladen met toeristen op zee gaat varen. De bijbehorende muziek nemen we maar voor lief. Ook wemelt het er van de jetski’s die verhuurd worden.
 

 
 
 

 
Las Galletas
Heeft een aantal kleinere strandjes, waarvan de meeste bijzonder geschikt zijn voor surfers vanwege de hoge spectaculaire golven. De strandjes hebben zwart zand en veelal veel zwarte keien. Aan de haven ligt ook een strandje waar minder keien zijn. Het stadje heeft een boulevard waaraan diverse restaurantjes gevestigd zijn, waarvan de prijzen nog al variëren. Bij de haven bevinden zich ook een aantal restaurants en bars. In de straat parallel aan de boulevard is een soort park met speelmogelijkheden voor kinderen. Naast de toegang van de haven bevinden zich de viswinkeltjes waar je iedere ochtend vers gevangen vis kunt kopen. Het stadje zelf is verder niet heel erg bijzonder, bestaat voornamelijk uit appartementen complexen, hotels en huizen. Het is redelijk toeristisch dus, hoewel niet zo erg druk als b.v. in Los Christianos.
Praktische zaken
Gasflessen laten vullen:
Kun je laten doen bij de DISA-gasfabriek. Je kunt hier alleen komen met een eigen (gehuurde) auto. Taxi’s nemen je niet mee wanneer je een gasfles wil meenemen! De fabriek is alleen op werkdagen open en je kunt alleen in de ochtend je flessen laten vullen, vanaf 8:00 uur. De route is eenvoudig: je neemt de snelweg TF1 afslag 51 naar het industrieterrein Granadilla de Abona. Bij de 2e rotonde zie je al de DISA-fabriek. Melden bij intercom bij het toegangshek. De tanks worden meegenomen en je moet buiten wachten totdat ze weer terugkomen. Vervolgens mag je wel binnen het hek komen om de rekening te betalen op het kantoor. De kosten voor het vullen was: € 13,56 voor 8 kilo propaan.
Supermarkten:
Er zijn een aantal supermarkten binnen loop afstand van de haven. Maar wanneer je over een auto beschikt, kun je voor voorraden beter naar Las Chafiras (zie vorig blog) rijden, waar alle grote supermarkten gevestigd zijn.
Auto huren
We hebben een auto gehuurd via www.Autoreisen.com. Dit bleek de handigste en goedkoopste optie te zijn. Het systeem wat ze hanteren is zonder veel gedoe, simpel en snel. Je boekt online de auto die je wenst, met eventuele extra’s zoals in ons geval voor deze periode, een autostoeltje voor Bobby. We halen de auto op het vliegveld van Tenerife Zuid op (maar dit is optioneel). Op de luchthaven ga je naar de balie van Autoreisen (bij 3e ingang luchthaven). Bij vertoon van je reserveringspapieren krijg je een envelop met het nummer van de parkeerplaats waar je auto staat. De auto haal je op bij de een grote “autoverhuur” parkeerplaats en meldt je eerst even bij het hokje van “Autoreisen”. We kunnen zelf een autostoeltje uitzoeken voor Bobby. Terugbrengen gaat in omgekeerde volgorde. We hebben een Citroen C-Elysee € 106,00 voor 10 dagen, ruim genoeg voor 4 volwassenen en kinderstoeltje op de achterbank.
Er zijn overigens zeer goede busverbindingen naar allerlei locaties op het eiland, dus een goed alternatief voor wanneer je geen auto huurt.
 
Wat hebben we zoal gedaan
We hebben een pakketje ontvangen uit Nederland met allerlei kleine bestellingen en post. Sufferd die ik was, had mijn pasje in Mogan in de pinautomaat laten zitten…….. Dit is iets wat blijkbaar iedereen wel een keertje overkomt. Maar goed het is wel een gedoe, bank bellen, blokkeren van pasje, nieuwe aanvragen, pasje moet opgestuurd worden etc. Maar nu ben ik weer de gelukkige eigenaar van een nieuw bankpasje. We doen boodschappen gedaan bij de Lidl, en vullen alles weer aan. Boot beetje schoongemaakt en opgeruimd. Onze loopplank hebben we voorzien van lijnen die door een katrol lopen, waardoor we deze omhoog kunnen hijsen wanneer we aan boord zijn.
 
Maar het aller belangrijkste is toch de tijd die we hebben kunnen doorbrengen met Steven, Mylene en Bobby. In het volgende blog schrijf ik een verslag wat we zoal gedaan hebben met zijn allen.
 
Kit
We nemen Kit mee in zijn reismand naar de dierenarts, die op loopafstand gevestigd is van de haven (Centro Veterinario Las Galletas, Calle La Paz 6, 38631 Las Galletas). De dierenarts spreekt een klein beetje Nederlands omdat hij hier enige maanden heeft gewoond. Kit krijgt zijn jaarlijkse check-up en een herhalingsvaccinatie tegen de nies- en kattenziekte. De dierenarts controleert ook nog even Kit’s nagels. Ze waren een beetje ingescheurd en af en toe wat pijnlijk. Voorzichtig worden ze wat bij geknipt (iets wat wij ook met vaste regelmaat doen). In zijn paspoort wordt aangetekend dat hij in zeer goede gezondheid verkeerd! Kit is er weer helemaal klaar voor.

----------
 
 
24-07-2017, reactie van Rene Schwab
Hallo Caroline en Fred,
Je pasje in de automaat laten zitten; dat is mij nog nooit overkomen, maar wel heb ik binnen het tijdsbestek van 3 weken 2 x € 300 in de automaat laten zitten. Ja, die ben je kwijt. Daar helpt geen lieve moedertje aan. Ik troost mij met de gedachte dat toevallig 2 x dat geld is gevonden door een arme alleenstaande met de zorg voor 3 kleine kinderen en een zieke moeder. Die had het geld natuurlijk het liefste aan de eigenaar willen geven, maar dan had ze wel moeten weten wie de eigenaar is.
Tenerife, Ik ben er één keer geweest en met de auto rond gereden. Hier en daar konden we opvangen dat het een mooi eiland moet zijn, maar door de bakken regen die naar beneden kwamen, de hele dag(!), hebben we er niet veel van kunnen zien. Hier en daar een kerkje in gevlucht, maar dan regenden we nog nat.
Ik ben onlangs bij jullie in de buurt geweest, nou ja in de buurt. Er zat nog altijd zo'n 1400 km tussen. Ik was een week op de Azoren; een fotoreis. Echt heel erg mooi. I heb begrepen dat de Azoren niet op jullie route ligt (liggen). Erg zonde, want het is er werkelijk prachtig. Landschappen, dorpjes, dolfijnen en Potvissen
Ik ben nu met pensioen. Als ik het even vergeten ben, haal ik een bijzonder biertje uit de kast. Vandaag een 'Edenaortje', een bier waar Ede trots op is. Smaakt prima. Ik ben overigens best zuinig, want ik heb nog 11 van de 24 flesjes in de kast staan.
Het ga jullie goed!!!
Met vriendelijke groet, René
 ----------
     << Terug >>