Javascript staat uit. Voor een optimale werking moet Javascript worden ingeschakeld.

SailingPegasus.nl - Zeilen met de Pegasus - Blogdetails
Datum: 18-04-2017    Arrecife (Lanzarote) - Graciosa
 

Bij terugkomst uit Nederland wil ik eigenlijk niets liever dan meteen vertrekken. Het is nog niet eens 12:00 uur en de temperatuur is al behoorlijk hoog. Fred heeft alle voorbereidingen om te kunnen vertrekken al gedaan en moet alleen nog maar even het laatste havengeld te betalen. We starten de motor en alles loopt weer zoals het hoort, gelukkig maar! Omdat er bijna geen wind is, wordt het op de motor varen naar het eiland Graciosa. Het is ongeveer 27 Zeemijl varen. Bij ons vertrek uit de haven werpen we nog een blik op de beelden (mannen op paarden) die in het water staan. Eindelijk weg uit Arrecife! We varen langs het eiland Lanzarote richting het noorden, tegen de wind in.

Algemene info
De Canarische Eilanden bestaan uit zeven grote eilanden en zes kleinere eilandjes. Isla Graciosa Spaans voor De bevallige)  behoort tot de kleinere eilandjes en ligt ten noorden van Lanzarote. Tussen Lanzarote en Graciosa ligt de zeestraat El Rio. Het eiland is onderdeel van het natuurpark van de archipel Chinijo ten noorden liggen nog een aantal kleinere eilandjes die onbewoond zijn. Graciosa werd vroeger veel door piraten gebruikt voor het begraven en opgraven van schatten. Het eiland, dat nagenoeg volledig bestaat uit vulkanische gesteenten en zandvlakten, heeft maar 700 inwoners en deze mensen wonen in de hpoofdplaats Caleta del Sebo en 's zomers ook in Casas de Pedro Barba. Toerisme is de belangrijkste bron van inkomsten en daarnaast is er enige visserij. Bij het zuidoostelijke Caleta de Sebo is een haven met jachthaven en bar/restaurant. Op het eiland is het gebruik van motorvoertuigen verboden voor wie geen vergunning heeft. Er zijn geen natuurlijke bronnen voor water, daarom wordt dit met een pijpleiding vanuit Lanzarote aangevoerd. De bergen op het eiland bevinden zich in het noordelijke en het westelijke deel en de hoogste berg is de vulkaan Las Agulas met een top van 266 m. Langs grote delen van het gehele eiland zijn stranden aanwezig.

Zodra we de zeestraat El Rio in varen moeten we goed op de rotsen letten. In het zuiden is één baai bij een mooi uitgestrekt strand waar geankerd mag worden. Je dient hier officieel een vergunning voor aan te vragen van te voren. Wil je de haven in, dien je dit ook van te voren te reserveren. De papieren hebben we een paar weken geleden ingevuld in de Marina van Arrecife, deze werden vervolgens gefaxt naar het eiland voor goedkeuring.We hebben nooit meer iets gehoord. In de praktijk blijkt dat je dit eigenlijk niet nodig hebt, er wordt veelal niet gecontroleerd. Wanneer we de baai invaren zien we nog een aantal bootjes liggen.

De komende dagen brengen we luierend, lezend en (ik) hakend door. Het weer is nogal wisselend, van zeer zonnig met hoge temperaturen tot wat bewolktere dagen. In ieder geval een mooie plek om tot rust te komen. Na vijf dagen willen we weer vertrekken naar het volgende eilandje. Maar op het moment dat we de motor willen starten, gebeurd er niets………..De startmotor doet het (weer) niet. Dit euvel hebben we in Rabat(Marokko) ook gehad en toen is deze door een monteur gerepareerd. Na verschillende pogingen geven we het op. We zullen de oude reserve startmotor moeten opzoeken en monteren. Helaas wisten we niet precies waar deze zich bevond, alles was genoteerd, behalve deze. Balen dus weer! Allereerst halen we de “werkkooi” leeg om vervolgens tot de conclusie te komen dat de startmotor daar niet ligt. Maar goed nu we toch alles er uit hebben, proberen we de boel vervolgens ook maar weer wat economischer in te ruimen. Vervolgens moet de “logeerkooi” leeggehaald worden en de startmotor wordt gelukkig gevonden. Nu maar hopen dat deze wel werkt! Ook de “logeerkooi” wordt weer wat beter ingericht. Fred duikt weer de motorruimte in en na enige tijd sleutelen proberen we wederom te starten.

Met een zucht van verlichting, want hij doet het!!! Morgen gaan we verder en hopen dat hij het dan ook nog doet.


----------
 
 
4-05-2017, reactie van Christa (&Dennis)
Wat een pech zeg met de motor!! Hopelijk blijft het nu werken. De eilanden klinken wel erg leuk om te zijn!! Dikke kus!!
 
4-05-2017, reactie van Ludmilla
Wat een sof, die motor, jongens! Gelukkig dat jullie nog in de 'veilige' haven waren....
Hopen dat het nu niet meergebeurd...
 ----------
     << Terug >>