Javascript staat uit. Voor een optimale werking moet Javascript worden ingeschakeld.

SailingPegasus.nl - Zeilen met de Pegasus - Blogdetails
Datum: 27-12-2015    Kerst en Oud & Nieuw op de boot
 Dit was onze eerste kerst op de boot, heel bijzonder, want het is niet alleen de eerste Kerst aan boord, maar ook vooralsnog de laatste kerst in Nederland.
Binnen in de boot hebben we de boel eenvoudig versierd met kleine lichtjes en enkele rode en zilveren kerstballen, niet teveel maar genoeg om een beetje kerstsfeer te creëren. In de haven wonen erg veel mensen permanent op hun motorboot of zeilboot en we ontdekten dat er toch wel veel mensen buiten kerstlampjes aan hadden in de avond, wat een hele gezellige sfeer geeft zodra het donker wordt.
Om niet al teveel op te vallen hebben we ook maar lampjes in de mast opgehangen, rood en groen en dat is het verschil met onze buurboten.
Beide kerstdagen waren we “lekker onder de pannen” en uitgenodigd voor een zogenaamd “vroeg” kerstdiner, zodat we niet te laat thuis zouden zijn. Dit kwam ons ook beter uit, zo bleef Kit, onze kat, niet al te lang alleen op de boot.
Op 1e kerstdag bij de zus en familie van Fred. Ook de moeder van Fred was aanwezig, zij woont in een verzorgingshuis in Den Haag en is al aardig op leeftijd. De laatste jaren heeft zij last van dementie en is niet alles even helder meer voor haar. Ook fysiek gaat het tegenwoordig een stuk minder, maar gelukkig heeft de zus van Fred al enige tijd de zorg op zich genomen. Zij regelt alles voor hun moeder en bezoekt haar met vaste regelmaat. Omdat dit jaar weleens het laatste jaar zou kunnen zijn dat we kerst met zijn allen kunnen vieren, was dit daardoor een extra bijzondere dag. Wederom heeft de zus van Fred, die heel goed kan koken, een fantastisch kerstdiner bereidt. Wij namen alleen de wijn mee en wat lekkers bij de koffie. De kerstmaaltijd wordt altijd vroeg in de middag genuttigd, zodat de moeder van Fred weer op een redelijke tijd terug is in het verzorgingshuis. Met onze dank aan de zus en familie van Fred voor deze bijzonder gezellige kerstdag!
De 2e kerstdag waren we uitgenodigd bij mijn beste vriendin (die ik al ongeveer 50 jaar ken) en haar man. Wij hoefden wederom niets te doen want mijn vriendin is een ster in de keuken en voorzag ons van een uitzonderlijk kerstdiner. Niet alleen de tafel maar ook de rest van het huis, vooral de woonkamer, ademde een echte kerstsfeer uit. Met kerst slaat mijn vriendin altijd een beetje door wat kerstversiering betreft, alles een beetje over de top versiert, maar wel heel gezellig. We hebben een aanzienlijk aantal uren gezellig pratend aan tafel gezeten en genoten van al het lekkere eten en de goede wijn. Het was echt een kerstdag met goede vrienden om niet te vergeten. Bedankt lieve vrienden.

Eenmaal terug op de boot veranderde we van onze salonbank in een loungebank om vervolgens lekker lui te kunnen zitten/liggen. We houden allebei van spelletjes en we waagden ons aan een spelletje RISK, wat voor ons beide jaren geleden was dat we dit gespeeld hebben. Samen met een lekker glaasje wijn en later op de avond nog enkele hapjes erbij, maakte dit tot een Kerst om niet te vergeten!


Oud & Nieuw
Dit jaar besluiten we om lekker “thuis” te blijven en samen Oud & Nieuw te vieren. Dat is ook beter voor Kit, want al dat vuurwerk daar wordt hij echt niet vrolijk van. Dit jaar is er een gigantische vuurwerk show bij de Erasmusbrug in Rotterdam, wat ongeveer 5 minuten van onze jachthaven is.  Vanaf 18:00 uur begint het al te knallen in de buurt. Kit wordt steeds onrustig, loopt van voor naar achter door de boot. Wanneer rond 24:00 uur het echte vuurwerk begint, duikt Kit ver weg onder de salontafel in een donker hoekje. Die zien we voorlopig niet terug! We gaan even buiten kijken op het dek naar het vuurwerk. Tussen de gebouwen door krijgen we toch voldoende mee van de vuurwerkshow en ook in de buurt wordt het nodige afgeschoten. Gelukkig voor ons staat de wind gunstig en valt er weinig  vuurwerkafval op onze boot.
We proosten met champagne op 2016 en onze reis. Na nog enkele lekkere hapjes genuttigd te hebben duiken we met een goed gevoel onze kooi in. Dit wordt een fantastisch jaar!
 

----------
 
 
10-01-2016, reactie van Milla
Lieve Lientje & Fred, Het was ontzettend gezellig om jullie 2e KD bij ons over de vloer te hebben!
Blij dat jullie zo genoten hebben. Ttot gauw, liefs
Milla
 ----------
     << Terug >>