Javascript staat uit. Voor een optimale werking moet Javascript worden ingeschakeld.

SailingPegasus.nl - Zeilen met de Pegasus - Blogdetails
Datum: 29-01-2017    Sale en Rabat, Marokko Deel 6
 Laatste weken
Het nieuwe jaar begint voor mij niet zo best. Waarschijnlijk heb ik in Chefchaouen, door de grote temperatuurverschil, kou gevat. Het begint met verkoudheid, flink hoesten en verhoging. Na meer dan een week de longen uit mijn lijf gehoest te hebben, kan ik niet anders constateren dat ik een longontsteking heb. Als ervaringsdeskundige herken ik de signalen en weet dat dit alleen met een antibioticakuur over zal gaan. Het duurt bij mij altijd langer dan bij een gemiddeld ander. Gelukkig hebben we de juiste medicatie aan boord (met dank aan onze huisarts) en kan ik hier meteen mee beginnen. Dit is dan ook één van de redenen dat we veel langer in Salé/ Rabat zijn gebleven dan we eigenlijk van plan waren. Het weer was redelijk fris, afwisselend zonnig en af en toe redelijk warm. De golven waren soms te hoog om Rabat te kunnen verlaten, waardoor we ook in deze periode geen kans zagen om een dagje te gaan varen met Aicha en Ayoub.
 
Afscheid van Aicha en Ayoub
We draaien nog een keertje een wasje bij Aicha en Ayoub, drinken thee en gaan ook een laatste keer met de familie Couscous eten! Ze komen nog een keertje aan boord en op dat moment geven wij hun enkele presentjes in de vorm van herinneringen. Daarna gaan we gezellig in de Medina ergens eten. De volgende dag worden we bij hun thuis verwacht voor de lunch en genieten dan van heerlijk gebakjes die Ayoub speciaal gehaald heeft! Samen een laatste keer lunchen en dan is het zover, we nemen nu echt afscheid! Omdat Ayoub mij niet wil aanraken vanwege zijn geloof, geeft hij een knuffel door via Aicha. We zijn heel blij dat we deze jonge mensen hebben mogen ontmoeten.
Andere zeilers
In de haven is er weer een Franse boot bij gekomen, maar toch blijft het verder rustig.
Petra en Martin van de “Bravelander” vertrekken eerdaags naar de Canarische eilanden, wellicht komen we ze daar nog tegen.
Kit
Die loopt dagelijks zijn ronde over het dek en tegenwoordig ook de steiger. Af en toe verdwijnt hij onder de stuurhoes van de buur boot, maar dat weten we gelukkig nu. Hij heeft zich snel aangepast aan het leven aan boord. Ook op de boot van Petra en Martin voelt hij zich al thuis en wipt zelfs even aan boord wanneer ze in de kuip zitten. Dit zal ook wel komen doordat we ze regelmatig zien en Petra hem eten heeft gegeven toe we een nachtje elders waren.
Overige
We doen nog wat boodschappen, verzamelen informatie over de volgende plaats in Marokko. We doen laatste handwasjes en ruimen de boot een beetje op. Natuurlijk moet onze maskotte FRITZ en Gonny het eendje (voor mijn kleindochter) nog op de foto vast gelegd worden.
Als hobby haak ik, meestal poppetjes of beesten van klein formaat en altijd voor andere mensen. We ontdekken een winkeltje in de Medina die haakwol verkoopt en niet veel later wandel ik met een zak vol wol het winkeltje uit. Voor nog geen 100 DH (€ 10,00) heb ik 14 bollen wol gekocht. Ik kan weer aan een volgend project beginnen!
 
Het is de hoogste tijd om weer verder te gaan. Zodra ik de golven het toe laten en ik me fit genoeg voel om te vertrekken, gaan we. In eerste instantie was het plan om naar Essaouira te varen en daarna naar Agadir, maar nu we besloten om rechtstreeks naar Agadir varen.
----------
 
     << Terug >>