Javascript staat uit. Voor een optimale werking moet Javascript worden ingeschakeld.

SailingPegasus.nl - Zeilen met de Pegasus - Blogdetails
Datum: 20-07-2016    Ria de Pontevedra
 Zaterdag 16-07-2016 t/m maandag 18-07-2016
Het is weer tijd om verder te gaan, we verlaten de baai bij Cambados. We laveren tussen de mosselbanken door en laten Ria de Arousa achter ons. De zon schijnt al aardig maar helaas staat er helemaal geen wind, wat een grote tegenstelling is met onze aankomst in deze Ria. Een spiegel gladde zee waarin de zon glinstert met op de achtergrond Isla Sálvora, werkelijk een plaatje. Het is slechts 13 mijl varen naar Isla Ons, jammer dat we nu niet kunnen zeilen!
We pakken een mooring op bij Isla de Ons, welke behoort tot het “Parque Nacional de las Islas Atlanticas". Voor ons vertrek hoorden we dat je hier een vergunning nodig hebt om bij de eilanden te mogen liggen en we hebben deze dan ook keurig aangevraagd. Niemand heeft ooit om deze vergunning gevraagd en achteraf gezien hadden we dit net zo goed niet hoeven aanvragen. Het eiland is 6 km lang, het westelijke deel is ruig, met steile kliffen en de oostelijke zijde heeft verschillende stranden met een paar huizen, voornamelijk restaurants. Maar er is wel een speciale aanlegsteiger voor alle Ferryboten die heen en weer varen om honderden toeristen naar dit eiland te brengen. Het is bovendien een komen en gaan van motorboten, jetski’s en vissersboten die zorgen voor onrust en vervuiling! Dan noemen ze dit een beschermd gebied! We zijn een illusie armer.
Het waait hier af en toe flink en door al die ferry’s liggen we aardig te schommelen. De voorspelling is dat de wind zal toenemen de komende dagen, waardoor we na 2 dagen besluiten om de Ria maar in te varen. In de ochtend gaan we nog even voor anker bij het zuidelijke eiland, gelegen op 600 m van Isla de Ons, wordt Isla de Onza genoemd en is een belangrijke broedplaats voor zeevogels. Hier vindt je geen toeristen! In de middag varen we op de motor de ria op richting het stadje Combarro, waar we achter het Isla Tambo voor anker gaan. In het begin van dezelfde avond worden we ineens omringd door dikke mistwolken komende vanaf zee. Het is op een gegeven moment zelfs zo dik dat we het land niet meer kunnen zien. De temperatuur zakt met zeker 10 graden en de luchtvochtigheid neemt toe, waardoor ik een beetje “Nederlands” gevoel krijg. De volgende dag klaart het iets op en nadat Fred wat heeft gewerkt, bezoeken we het stadje Combarro.
  Het havenstadje heeft een oud centrum dat tot beschermd stadsgezicht is verklaard. De grillige straatjes dalen af naar de oever en de huizen zijn van natuursteen dat een extra charme geeft. Combarro staat bekend om de vissershuizen met “hórreos”, dit zijn granieten graanschuren op een stenen verhoging, heel apart! Er staan heel wat kruisbeelden en hórreos langs de kust, die tot de meest pittoreske behoren van Galicië. Maar helaas wel heel erg toeristisch! Het wemelt van de souvenirstalletjes met opdringerige medewerkers en obers van de vele restaurantjes proberen je over te halen bij hen te komen eten. We houden hier niet zo van, bepalen liever zelf wat en waar we gaan eten. Uiteindelijk vinden we een restaurantje met uitzicht op zee en heel in de verte kunnen we de Pegasus zien. Fred is niet zo dol op inktvis, dus wanneer we uit eten gaan neem ik vaak één van de vele varianten die ze hier in Spanje kennen. Ditmaal kies ik voor de Chiperones, kleine gefrituurde inktvisjes, maar dit had ik beter niet kunnen doen………………..want de hele nacht heb ik last van mijn maag gehad. Dit restaurant was, omdat het een toeristische plek is, ook nog eens één van de duurste tot nu toe! Beetje een domper! Na deze gebroken nacht voel ik me nog steeds wiebelig en daar is ook nog eens die dikke mist weer! Voldoende reden om te vertrekken, want we willen zon!
 
Voor wie zich afvraagt of wij wel iets meekrijgen van wat er zich in de rest van de wereld afspeelt………………… Natuurlijk! We hebben internet, halen regelmatig onze (werk)mail binnen en kijken dan ook even bij het nieuws. Misschien niet elke dag, maar wel met regelmaat. Dan komt de bomaanslag in Nice toch ook bij ons wel even binnen, zoveel onschuldige gewonden en doden. Reden te meer om van elke dag te genieten!
 
----------
 
 
28-07-2016, reactie van joke en ad
Bewonderingswaardig al die verslagen. Hartstikke leuk en soms ook leerzaam voor ons in het thuisfront. Reuze bedankt
 
30-07-2016, reactie van Ludmilla a.k.a. Mila ;-)

Jippie! Jullie locatiewijzer doet het weer helemaal goed!

liefs en kusje
 ----------
     << Terug >>